Как народния представител Валентина Василева – Филаделфевс е свързана с Провадия

Как народния представител Валентина Василева – Филаделфевс е свързана с Провадия

Валентина Василева – Филаделфевс е народен представител в 45-тото Народно събрание. Тя е председател на ЕНП – една от партиите, мандатоносител на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“. Избрана е за депутат от 25-МИР в столицата, където коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ вкара двама народни представители.

През 2016г. Валентина Василева е участник и гост в Провадия при провеждането на инициативата „Първа кръгла маса Провадия“.

Кръглата маса е проведена на 9 юли 2016г. и в резултат на инициативата през 2017г. се провежда местен референдум.

Референдума в Провадия поставя два въпроса синтезирани в хода на гражданската инициатива „Кръгла маса Провадия“ – за възстановяване на балнеолечението в Солени Минерални бани Провадия и възстановяване на общинската болница в Провадия с Хирургично и Родилно отделение.

Кръглата маса излъчва състава на Инициативния комитет, който организира местния референдум в Провадия, с председател инж. Кадрия Мехмед и членове инж. Пенко Димитров, икономистите Петър Петров, Юлиян Костадинов и юриста Валентин Тодоров.

Паралелно с гражданските процеси в община Провадия на национално ниво се провежда национален референдум, известен още като Референдума на Шоуто на Слави.

Още тогава Василева прогнозира предстоящите събития през 2020-2021г. – „Референдумът успя! Дебатът за промяна на политическата система започна – казва тя пред медии – Резултатите от референдума показаха, че българските граждани искат промяна на политическата система. Благодаря на всички българи, които не послушаха призива на управляващите, които бойкотираха референдума и изразиха категорично своята позиция.

Голeмият печеливш от този референдум е българският народ и мисля, че дебатът тепърва започва. Мисля, че високата активност на толкова българи, не само в страната, но и в чужбина, е знак за събуждане на гражданското общество, знак за това, че хората искат промяна и са готови да упражняват граждански контрол върху управляващите“, казва пророчески, предвиждайки събитията през 2020 – 2021г., още Валентина Василева – Филаделфевс в края на 2016г.

През 2020г. Валентина Василева е основен организатор и участник на различни протести в Сливен истраната. Взема дейно участие в протестите в столицата.

В 45-тото Народно събрание е член на Комисията по здравеопазване, където влиза с ясния мотив да бъде застъпник за модерно детско здравеопазване и общинските здравни заведения, каквото е болницата в Провадия и Пирдоп, за която също провежда редица инициативи. Предвид краткия живот на 45-тото Народно събрание актуалността на поставените задачи пред нея като народен представител остават.

Родена e на 9 май 1975 г. в гр. Сливен. През 2001 г. завършва Националната музикална академия „П. Владигеров“. Лауреат е на конкурса „Никола Стефанов“ – София и Национален конкурс „Светослав Обретенов“- Провадия. Това е другото, което освен инициативата “Кръгла маса Провадия“ трайно я свързва с гр. Провадия.

Предвид дадената заявка от инж. Кадрия Мехмед – председател на инициативния комитет за провеждане на местен референдум в Провадия за възстановяване на общинската болница и балнеолечението в Солени Минерални бани Провадия, че е

неистово необходимо провеждане на нова Кръгла маса в Провадия по проблемите на общината,

интерес буди дали народния представител Валентина Василева– Филаделфевс  от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ ще бъде отново на една такава гражданска инициатива в Провадия.

Подобни новини

Вашият коментар