Изненада: Двама зам. -министри от МВР при шефа на полицията в Пловдив

Изненада: Двама зам. -министри от МВР при шефа на полицията в Пловдив

Два дни след като президентът Румен Радев представи новия служебен кабинет, рокадите в основните институции вървят с пълна сила. Паралелно с назначавенето на зам.-министри се сменят началниците на различните ведомства. НАП и Митниците от днес вече са с нови ръководители.

По информация на TrafficNews се очакват смени и в областните дирекции на полицията. Дългогодишният директор на Хасково Ангел Цанков вчера бе сменен първи. Очаква се рокада и в дирекцията в Пловдив. И ако предишни години поне на няколко човека има приготвени нови директорски костюми, то сега единственият фаворит за поста е настоящият началник на Първо РПУ Петър Тодоров.

Според запознати, днес сутринта в Областната дирекция е пристигнал новият зам.-министър на вътрешните работи Венцислав Катинов. Той обаче не се е срещнал с настоящия директор Йордан Рогачев, тъй като той не бил в сградата, а по телефона съобщил, че се намира пред болница. Според очевидци, по същото време на Главната са забелязани другият зам.- министър Емил Ганчев заедно с Тодоров. На този етап не е ясно дали Катинов е носел заповед с името на старши комисаря и каква е била целта на посещението му. Служители на дирекцията обаче вчера в късния следобед са забелязали, че от директорския кабинет се изнасят кашони. Не е ясно дали в тях е имало лични вещи или някакви документи.

При смяната на последните три правителства името на Тодоров бе винаги сред кандидатите за стола в кабинета на ул. “Княз Богориди”, но от МВР предпочетоха да поверят управлението на втората по големина дирекция на външни кадри.

Петър Тодоров е сред полицаите в Областната дирекция с най- голям стаж. Той е потомствен полицай. Баща му, Илия Тодоров, през 90-те е началник на полицията в Пловдив.

Тодоров започва като оперативен работник в Първо РПУ и почти цялата му професионална кариера преминава там, минавайки през различните нива на районното управление. Награждаван е многократно, ползва се с уважение сред полицейския състав.

Въпреки че името му е спрягано като кандидат за властовите позиции в дирекцията и повечето нови директори предпочитат да разчистят конкуренцията, той остава незасегнат при рокадите. До днес.

Подобни новини

Вашият коментар