Волен Сидеров: Аз направих Каракачанов министър на отбраната и вицепремиер

Волен Сидеров: Аз направих Каракачанов министър на отбраната и вицепремиер

Аз направих Каракачанов министър на отбраната и вицепремиер. Ако не бях аз да убедя Валери Симеонов и да бъда совалката между тримата, през 2016 година той нямаше да бъде кандидат за президент. Тогава всички хора казаха: „Браво, че се обединихте!“. Тогава присъствах на всички митинги, работех за Каракачанов. Това каза пред Нова телевизия лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

Според него било грешка обаче и Валери Симеонов, и Красимир Каракачанов да влизат като вицепремиери. „Те трябваше да останат в Събранието. Трябваше да наложим някаква програма със законодателни промени. Имах написани такива, които стояха и събираха прах в деловодството на Народното събрание“, обясни Сидеров.

„Започнах да скачам на Симеонов по идейни и принципни въпроси, а не по личностни.

Единият почна да продава имоти, другият – да затваря дискотеки, тоалетни и т.н.“, уточни председателят на „Атака“.

Сидеров каза, че не подкрепя сделката за изтребителите, която Министерството на отбраната сключи по времето когато министър бе Красимир Каракачанов. „Сега в момента се играе а това да правим патриотична коалиция? Да дадеш 3 млрд. без да знаеш какво ще получиш?“, попита той и добави: „Опитах да спра тези хора да не предприемаме лоши за България стъпки, но те не ме послушаха.“

„Можем да видим стъпки към създаване на една нова основа“, загатна в края на разговора лидерът на „Атака“ във връзка с обединение на патриотичните формации.

„Говорил съм с представител на дружество „Русофили“, както и с човек на Жан Виденов, казва се Иван Атанасов. Трябва да постигнем базова идейна основа на формации на хора, които казват, че България не трябва да бъде в НАТО и враг на Русия“, разкри Сидеров, а сред приоритетите на „Атака“ при обединение на патриотичните сили са смяна на колониалната система, национален суверенитет и вътрешни ред и сигурност.

Подобни новини

Вашият коментар