В Каварна тържествено изпратиха 60-те зрелостници от Випуск 2021

В Каварна тържествено изпратиха 60-те зрелостници от Випуск 2021

С много трепет и вълнение, 60 абитуриенти от Випуск 2021 на СУ „Ст.Караджа“ и ПЗГ “Кл. Арк. Тимирязев”  в Каварна чуха за последно училищния звънец.

В училищният двор на СУ „Ст. Караджа“ тържествено бяха изпратени 39 зрелостници с класни ръководители Анна Недева и Иванка Порожанова.  Директорът на гимназията Емил Андонов  приветства дванадесетокласниците с думите : „Бъдете смели и отстоявайте себе си! Желая ви да бъдете здрави. Успех по пътя, който сте избрали! На добър час!“

Своето поздравително слово отправи към абитуриентите и кметът на община Каварна Елена Балтаджиева:

„Радостна и горда  съм от възможността  да споделя  вашите и мои вълнения  след звука на последния училищен звънец. Където и да сте, колкото и успехи да сте извоювали – винаги помнете от къде сте тръгнали.  Не забравяйте родния дом и родния град. Растете, превземайте хоризонти, посрещайте бурите с открити сърца, бъдете умни и дръзки. Със силата на младостта –  раздавайте доброта и усмивки, за да успявате.   Вълнувайте се винаги и постоянно като активни млади хора! Бъдете честни и безкористни  в намеренията си,  бъдете добри човеци. Носете красотата на света!  И не забравяйте, че вие, от  Випуск 2020 /2021 година,  сте част от историята на вашето училище!  Надяваме се след години някои от вас да се завърнат и дадат всичко от себе си за новото, модерно и красиво развитие и бъдеще на морския ни град Каварна. На добър час! На добър път !“.

Специален гост бе и инж. Йордан Стоянов – председател на Общински съвет –Каварна, който поздрави абитуриентите от Випуск 2021 и сподели,че е изключително развълнуван, защото преди 20 години е завършил своето образование именно в това училище.

За доброто настроение допринесоха децата от ДФТА „Бизоне“ при НЧ „Съгласие-1890“ – Каварна, с ръководетел Стоян Господинов и възпитаници от училището.

Професионалната земеделска гимназия „Климент Аркадиевич Тимирязев“  бе изпълнена с усмихнатите лица и просълзени очи на абитуриенти, защото за последен път стъпват в училищния двор като ученици. 21 завършващи отброиха до 12, заедно със своите класни ръководители Демостен Демостенов и Татяна Маринова-Иванова.

Радка Илиева – директор на  ПЗГ “Кл. Арк. Тимирязев”, увери абитуриентите: „ Вие сте нашата гордост и няма да крием тъгата си от раздялата. Ще останете в сърцата ни като умни и амбициозни млади хора! На добър час!“.

Кметът на Община Каварна Елена Балтаджиева тържествено поздрави завършващите и постави свои послания върху ризите на някои от випускниците.

Красивите и талантливи деца от Детски народен хор „Шарено коланче“ с ръководител Нивелина Василева поздравиха развълнуваните зрелостници. За доброто настроение допринесе и групата DO SHO BAND.

Подобни новини

Вашият коментар