Митов: Г-н Радев, благодаря Ви, че не подписахте указа за посланическото ми назначение

Митов: Г-н Радев, благодаря Ви, че не подписахте указа за посланическото ми назначение

От ГЕРБ отново повдигнаха въпроса на какво се дължи „радиомълчанието“ на президента Румен Радев за декларацията на Б9 срещу Русия. От партията попитаха и защо държавният глава не е взел позиция по казуса с Алексия Навални и шпионския скандал.

Брифингът на Даниел Митов и Деница Сачева дойде в отговор на интервюто на Радев, в което той критикува остро предишното управление.

Радев се опитва предизборно да лъже всички едновременно, посочи Митов.

Според него очевидно е имало координация между президента и политически партии, за да не разговарят с ГЕРБ. Той посочи, че визира „Има такъв народ“, ДБ и БСП.

“Кандидат-президентът Радев от началото на годината е в предизборна кампания и шикалкави по темата за действията на Русия. Но пък в същото време служебният му кабинет назначава на ключови позиции хора на Васил Божков”, обвиниха от ГЕРБ.

“Смешен е плачът на президента за актуализация на бюджета, при положение, че нито той, нито мнозинството му в парламента през изминалия месец не направиха нищо по този въпрос”, посочи Деница Сачева.

По думите й всички социално-икономически мерки за обезпечени, а служебното правителство без проблем е намерило 318 млн. лв. за продължаване на подкрепата към пенсионерите.

Подобни новини

Вашият коментар