Публикуваха разширен списък с фирмите, свързани със санкциите по “Магнитски”

Публикуваха разширен списък с фирмите, свързани със санкциите по “Магнитски”

26 са на Васил Божков, 8 – на Пеевски

Министерството на финансите публикува списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединените американски щати, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Разширеният списък включва юридически лица, попадащи в обхвата на т. 1, буква „а“ от РМС №441, а именно: „всички физически и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC“.

Списъкът е съставен на база информация, която е налична и проверена до момента от органа по т. 1. от РМС №441.

Той може да бъде допълван или коригиран при получаване на нови данни или факти. След проверки, които са в процес на извършване, той ще бъде допълнен с лица по т. 1, буква „а“, както и с такива по и т.1, буква „б“ от решението, а именно: „всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица по буква „а“, включени към момента и за последните 5 години“.

Припомняме, че чрез Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите САЩ наложиха санкции на трима български граждани за тяхната значителна роля в корупцията в България, както и за техните мрежи, обхващащи 64 организации.

Санкциите са срещу Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков.

Подобни новини

Вашият коментар