Цветанов остана без спонсор. Веселин Василев напусна “Републиканци за България” и се включи в проекта на Павел Вълнев

Цветанов остана без спонсор. Веселин Василев напусна “Републиканци за България” и се включи в проекта на Павел Вълнев

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който на 4 април дебютира като лидер на новосформираната партия “Републиканци за България”, влиза в новата предизборна надпревара (на 11 юли), овладявайки в ход двойна тежка криза. 

В навечерието на извънредните избори за 45-о Народно събрание, които ще са на 11 юли, официалният спонсор на формацията, бизнесменът Павел Вълнев, обяви, че оттегля подкрепата си от “Републиканци за България” и пренасочва усилията си към създаване на нов, мащабен граждански проект.

Само седмица след вота на 4 април партията е напуснал водачът на листата, областен координатор и основен двигател на организацията в Североизточна България – Веселин Василев. Долу-горе по същото време оттегляне от партийните структури на “Републиканци за България” са предприели и  част от активистите на партията във Варна, Търговище и Русе.

Това е поставило Цветанов в критична ситуация при реденето на кандидат-депутатските листи по места.

Веселин Василев

“Факт е, че още на 21 април подадох заявлението си за напускане на “Републиканци за България”. На колегите, които останаха, желая успех. Аз предпочитам да заложа на широко отворен за гражданите на България проект, който ще се наеме да дава повече решения на реални проблеми, отколкото констатирането им и експлоатирането им за политическо надговаряне”, коментира оттеглилият се от Цветановата партия бизнесмен и бивш кмет на Вълчи дол Веселин Василев.

Източник: VNews

 

Подобни новини

Вашият коментар