ИЗВЪНРЕДНО: Отговорът на Петко Петков: Какво е подарил на Пламен Узунов? (ВИДЕО)

ИЗВЪНРЕДНО: Отговорът на Петко Петков: Какво е подарил на Пламен Узунов? (ВИДЕО)

Позиция на Петко Петков и видео разсея спекулациите за срещата

Бившият шеф на Агенция “Митници” Петко Петков беше записан от видеокамера в ресторант да се среща със съветника на президента по антикорупция Пламен Узунов. От “Афера” разпространиха първо кадрите.

Появиха се спекулации за срещата, главно защото Петков предаде на Узунов подаръчна чанта, в която не беше ясно какво е съдържанието.

В отговор на това Петко Петков изпрати до всички медии видеозаписи от камерите в магазина, от който е закупил подаръка, който предаде на Узунов.

По думите му това е било чисто мъжки подарък – “бутилка ром и пури, които продавачът постави в познатата на цяла България торбичка”, за да му благодари, че Узунов го е свързал с наш сънародник в чужбина, който го е насочил към клиника в Швейцария, в която му е извършена животоспасяваща операция.

Ето цялото писмо на Петко Петков до медиите:

Уважаеми медии,

През последните дни съм подложен на изключително недостойна кампания, която очерня моето име. Смятам, че е нередно в медиите да се тиражират непроверени факти, които са внушени единствено от политическа корист. Изобщо нямаше да се занимавам с този поръчков сценарий, ако ставаше въпрос само за мен, но е очевидно, че истинската атака е срещу президентството на България.

Затова призовавам медиите, които тиражираха лъжите срещу мен, да дадат глас и на истината, чрез фактите, които предоставям. А те са: преди време помолих г-н Узунов за помощ, тъй като се нуждаех от трансплантация на черен дроб. Същият ме свърза с наш сънародник в чужбина, който ме насочи към клиника в Швейцария, в която ми бе извършена животоспасяваща операция.

В знак на чисто човешка благодарност на 19 май се срещнах с г-н Узунов в столичен ресторант. Нито г-н Узунов, нито аз имахме притеснение да се срещнем публично в този ресторант, още повече, че на съседна маса седеше депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Малко преди това посетих магазин за алкохол, където избрах чисто мъжки подарък – бутилка ром и пури, които продавачът постави в познатата на цяла България торбичка, благодарение на вас – медиите.

Прилагам в писмото видеозаписите от магазина, от които се вижда посещението ми, направените от мен покупки, подаръчната торбичка, датата и часът. Разполагам и с касовия бон и извлечението от дебитната карта, с която заплатих, които съм готов да предоставя на компетентните органи при необходимост.

https://we.tl/t-FQxP1uRm7Z

Моля, така както старателно отразихте кадрите с манипулативни внушения по мой адрес от камерите в ресторанта, така да публикувате и изпратените от мен видеозаписи и настоящето писмо в името на истината.

Петко Петков

Подобни новини

Вашият коментар