Първан Симеонов: Хората харесват стила на служебния кабинет

Първан Симеонов: Хората харесват стила на служебния кабинет

Служебният кабинет демонстрира желание за постоянна комуникация с медиите. Постоянно се констатира какви разкрития имат, а крайната цел е гласоподавателите да са убедени, че страшни злоупотреби са вършени през последните години. Това заяви по повод отчета на служебния кабинет политологът доц. Стойчо Стойчев пред БНТ.

“Това не са одитори, тези изказвания остават само политически. Като граждани трябва да знаем, че част от служебното правителство има политическо минало зад себе си”, коментира още той министрите.

“В политиката се работи за общественото мнение, а хората харесват стила на служебното правителство. Съвсем нормално е да има одобрение”, коментира социологът Първан Симеонов.

“Партийната “метла” се прави с цел назначените хора да останат. Това означава, че президентът има намерение да има влияние в изпълнителната власт”, смята доц. Стойчев. “Президентът носи огромна отговорност за ресорите. Това не е кабинет на националното единство”.

“Борисов беше издигнал гъвкавостта в нов стил, а сега изглежда че всичко е в хаос”, обясни Симеонов.

“Организацията на изборите трябва да върви по дефиниция, а не да я обсъждаме”, завърши Първан Симеонов по темата за предсрочния вот.

Вярвам, че организацията на извънредните парламентарни избори ще се случи. Стискам палци на ЦИК с машините всичко да върви добре. Не трябва да си причиняваме нови скандали и проблеми, защото може да се повдигне въпросът за легитимността на изборите, изтъкна Първан Симеонов. Той е категоричен, че при тази поляризация в обществото само ни липсва обвинения заради машинното гласуване.

Чакаме по тази тема да се произнесе и Конституционния съд. Добре е неговото решение да стане преди изборите, допълни Симеонов. Той предупреди, че не трябва да се подценява фактът, че ще имаме вот в безпрецедентни условия – бързи предсрочни избори, пандемия, активен летен сезон, а тези фактори ще окажат допълнително влияние върху провеждането им.

Подобни новини

Вашият коментар