Тома Биков: Имаме подозрения, че фирмата на Спецов се е занимавала с източване на ДДС

Тома Биков: Имаме подозрения, че фирмата на Спецов се е занимавала с източване на ДДС

Странна ми е подкрепата на финансовия и икономическия министър спрямо Спецов, като първият не е толкова активен в медийното пространство. Те не дават сигнали, че имат притеснения по повод тази сделка, направена от изпълнителния директор на НАП преди 4-5 г. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ в ефира на Нова тв.

“Ние няма как да катастрофираме с нашите обвинения към този човек, защото коментираме факти. А те са: продава се фирма, която има оборот от 6 млн., няма работници в нея, идва човек, който притежава 25 подобни фирми и я купува за 500 лв. Това води към подозрения, че фирмата на Спецов преди да бъде продадена се е занимавала с източване на ДДС. Това е банална схема, която вървеше до 2017 г. Тогава се промени законът.

Добре е новият собственик на фирмата да бъде издирен и разпитан дали знае, каква фирма е купил и какви задължения е имала, как ще ги погаси. Спецов мълчи един месец за скандала и не дава обяснения за 1,5 млн. укрити данъци от хазната”, заяви Биков.

“Същевременно ние поставяме въпроси – този човек, шефът на НАП, не е дал едно интервю по този въпрос. Единствено чувам, че той перфектен според Кирил Петков”, каза още той.

На въпрос ГЕРБ даде ли убедителен отговор за 700-те милиона, невлезли в хазната от хазарта, Биков отговори: “Отговорът са действията на правителството по отношение на Васил Божков. Ние 2 години преди американците да излязат с този списък, разследвахме Божков, а той избяга в Дубай”.

Запитан къде са парите, той отвърна: “Това е твърдение на Божков. Той твърди, че 700 милиона са укрити. Това, което ние направихме, бе да променим закона за хазарта”.

“Когато се извърши престъпление, то трябва да се разследва. Това сме направили. Да, всеки може да излъже държавата, но ние сме предприели съответните действия спрямо Божков. Сега очакваме Радев и Василев да предприемат действия по отношение на Спецов. Те, заедно с Кирил Петков, говорят за морал, а същевременно апелират да не пипаме Спецов и Пламен Узунов”, каза още Биков.

Човекът който е купил фирмата, с дългове към бюджета от Румен Спецов, настоящ шеф на НАП имаме информация, че е изведен от България. Това се е случило само дни преди назначението на Спецов на важния пост. Най-вероятно е изчистен, за да не стигнат медиите и властите до него, обяви по Нова ТВ политикът от ГЕРБ

Подобни новини

1 Comment

  1. 123
    16.06.2021 at 10:20 Отговори

    Не може човек укривал данъци да бъде шеф на НАП.

Вашият коментар