Проф. д-р Костадин Ангелов в Аврен: За спирането на държавата ще плащаме всички

Проф. д-р Костадин Ангелов в Аврен: За спирането на държавата ще плащаме всички

На 11 юли изборът за нов парламент ще бъде съдбоносен, от него ще зависи бъдещето на България. Повече от месец страната буксува. За спирането на държавата ще плащаме всички. Това заяви пред пълната зала в читалището на село Приселци, община Аврен, проф. д-р Костадин Ангелов, бивш здравен министър от последното правителство на Бойко Борисов и водач на листата на коалиция ГЕРБ/СДС във Варна. Той припомни, че без причини новото ръководство на АПИ спря строителството на АМ “Хемус”, която е изключително важна за икономическото развитие на цяла Северна България. Ако ще правим всичко на инат в България, няма да постигнем нищо. Има две партии в страната ГЕРБ и антиГЕРБ, като първата създава, а втората само разрушава, каза още проф. д-р Костадин Ангелов. Харвардските далавераджии и тази Хунта върнаха страната ни с 20 години назад във времето, изразиха тревогата си хора в залата, възмутени как стари и компрометирани кадри на политическата сцена се заявяват като нови лица и изразители на младите хора.

В 17 населени места в община Аврен са направени 17 детски площадки, паркове, улици, зони за отдих. Пред довършването на трети етап е водопроводът “Камчийски пясъци”, но всичко е блокирано, каза кметът на Аврен Емануил Манолов. Според него държавата буксува, а през октомври трябва да се прави държавният бюджет, от който зависят всички общини и гражданите им. При правителство на ГЕРБ/СДС ще бъдат изградени 100% водопроводната мрежа, пречистена питейна вода да стигне до горната част на Приселци, ще се подобри пътната среда с изграждане на паркинги от двете страни на пътя Варна-Бургас, който минава през селото. Аз обещания не давам, обичам да поемам ангажименти, каза варненският водач на листата на ГЕРБ/СДС.

Той подчерта, че приоритет в здравеопазването ще бъде доплащането за лечение да бъде възможно най-малко и всяка година да се увеличава бюджетът на НЗОК. Проф. д-р Ангелов изрази възмущение, че служебното здравно министерство щяло да прави реформа – “България е парламентарна република, за да се предлага реформа, тя трябва да се обсъди от всички парламентарно представени партии, в необходимите комисии, как така назначени от президента ще правят реформа?!”. В същото време, когато здравната криза не е отминала, нищо не се прави и картината с Ковид-19 през септември-октомври ще бъде неблагоприятна.

Проф.д-р Костадин Ангелов, заедно с кандидатите за народни представители от варненската листа на ГЕРБ/СДС д-р Лидия Маринова, Славена Точева, Николай Малев и с кмета на Община Аврен Емануил Манолов се срещнаха с хората в селата Дъбравино, където има нов здравен комплекс, в Царевци – в реконструираната църква “Св.св.Константин и Елена”, посещавана от Христо Ботев и Васил Левски, и в обновената детска градина.

Подобни новини

Вашият коментар