Емануил Манолов: Всички съветници от ГЕРБ подкрепиха предложението за спасяване на хижата. Само “загрижената” опозиция от Бсп и “Да България “ гласуваха против и въздържали. Да се знае!

Емануил Манолов: Всички съветници от ГЕРБ подкрепиха предложението за спасяване на хижата. Само “загрижената” опозиция от Бсп и “Да България “ гласуваха против и въздържали. Да се знае!

Във връзка с изнесена информация за хижа и язовир в село Здравец държа да уточня следните подробности:

1.Община Аврен поиска през 2015 г да придобие хижата тъй като вследствие “активното” стопанисване от добре познато на жителите на село Здравец лице сградата беше доведена до състояние на неизползваемост.За съжаление не ни беше разрешено да придобием собственост а само да управляваме имота като е водена 3 г преписка с МРРБ.Липсата на собственост лиши общината от възможност да ремонтира хижата по различни проекти и програми.

2.Пътят който води до язовира беше също в безобразно състояние но тъй като е собственост на Община Аврен беше ремонтиран по европроект който за именно такава инфраструктура отпуска средства .Пътят обслужва освен язовира и хижата и помпената станция на ВиК Аврен захранваща с вода с.Здравец и с.Бенковски.

3.Относно тръжната процедура по изборът на концесионер процедурата е изпълнена прозрачно и в изпълнение на законовите изисквания.

4.Община Аврен всяка година провеждаше множество инициативи с пенсионерски клубове, фолклорни състави на поверената ни база до избухването на Covid 19.

5.На заседание на Общински съвет Аврен на 16.06 запознах съветниците с всички факти и предложих да се изготви становище от инженер конструктор относно целостта на сградата.

Също така предложих общината да финансира с 60 хиляди лева собствени средства първият етап на ремонта на хижата.

Всички съветници от ПП “ГЕРБ” подкрепиха предложението за спасяване на сградата само “загрижената” опозиция от Бсп и “Да България “ гласуваха против и въздържали се за ремонта но въпреки тях предложението беше одобрено.

Община Аврен ще възстанови сградата на хижа село Здравец и тя отново ще посреща своите жители.

Всичко друго е предизборна кампания.

Подобни новини

Вашият коментар