Xiaomi е регистрирала патент за зареждане на смартфони чрез звук

Xiaomi е регистрирала патент за зареждане на смартфони чрез звук

Според информацията, за да се зареди телефона не е необходимо да има достъп до ел мрежата

Xiaomi е подала заявка за патент в CNIPA (Китайската национална администрация за интелектуална собственост), която разкрива някои ключови подробности за предстоящото решение за зареждане чрез звук, съобщи MySmartPrice. Технологията, според описанието на патента, включва устройство за звуково зареждане, устройство за съхранение на енергия и електронно устройство.

„Устройството за зареждане на звук се състои от „устройство за събиране на звук, множество устройства за преобразуване на енергия и устройство за преобразуване на мощност”. Това би трябвало да значи, че системата улавя и преобразува вибрациите от околната среда, превръщайки ги в използваема енергия, която може да се подава към батерията на смартфона, пише TechNews.bg.

Oсвен това патентът на Xiaomi разкрива, че електронното устройство ще преобразува механичните вибрации в променлив ток (AC), който ще бъде преобразуван в постоянен ток (DC) с помощта на устройството за преобразуване.

Патентът предполага, че тази технология може да се използва за зареждане на смартфони и други електронни устройства, без да е необходим контакт и достъп до електропреносна мрежа. С малко фантазия можем да си представим какво означава това: смартфоните ни ще могат да се зареждат от говоренето ни, от бръмченето на двигателя на колата по време на пътуване и др. Въпреки че компанията е подала заявка за патента, това не означава непременно, че технологията ще се появи в комерсиален вид в близко бъдеще.

Подобни новини

Вашият коментар