Софийските социалисти настояват Нинова да бъде депутат от Варна. Тя напук избира София!? (допълнена)

Софийските социалисти настояват Нинова да бъде депутат от Варна. Тя напук избира София!? (допълнена)

Най-компрометирания” или достоен, истински бесепар? Това е днешната дилема!

С 460 преференци скандалният бивш кмет на Провадия Филчо Филев иска отново да стане депутат! А младите съпартийци питат – с какво е допринесъл за партията и докога ще измества новите лица заради собствената си ЛАКОМИЯ за “топло местенце” – както самия той обича да казва?

Въпросът е СТИСКА ЛИ И НА НИНОВА ДА ВЛЕЗЕ В НС ОТ ВАРНА? 

Нова драма в столетницата – членове и симпатизанти на БСП са бесни от решението на Корнелия Нинова да вкара в парламента клиента на прокуратурата Филчо Филев от Варна за сметка на представителя на 25-ти МИР в София Станислав Младенов. “Той беше един от най-активните по време на кампанията”, възмутиха се негови съпартийци пред Lupa.bg.

Станислав Младенов е икономист, експерт в Съветите по икономика към Националния съвет и към Градския съвет на БСП в София. И е един от основните експерти на социалистите, които работят по темата за Плана за възстановяване и устойчивост.

Софийските социалисти се обърнаха към лидера на „БСП за България“ – Корнелия Нинова, с апела тя да стане депутат от Варна, за да може да влезе достоен партиец от София в 46-ото НС, вместо скандалния бивш кмет на Провадия – Филчо Филев. Последният е допринесъл със смешните 460 преференции в Провадия за представянето на „БСП за България“, която на тези избори беше в коалиция с още 18 леви партии. Ситуацията е пряко следствие от разгрома, който Филев претърпя след кметуването си и загубата на последните местни избори. Подреждането на Филев на избираемо място в листата на „БСП за България“ – Варна, е крайно нелепо, като е ясно, че „те в града не го искат, а той мисли, че ще го изберат за жълтите павета“.

Както е известно, Нинова беше водач на два МИР-а – 3-ти във Варна и 25-ти в София. И до края на деня трябва да реши от къде ще влезе в Народното събрание.

Сега недоволството на социалистите от София е доста по-голямо и агресивно, след като Нинова не се съобрази с желанието им гражданската квота в 25-ти МИР да е по-назад от второто място в листата.

Още вчера председателите на райони от 25-ти МИР написали писмо до нея с настояване тя да влезе в парламента от Варна. Също така социалистите от местните организации не припознават “гражданската квота” Минчо Христов за представител на района.

Още повече, че нито един от двамата не е взел участие в събитие от кампанията в 25-ти МИР, категорични са те. А районните председатели настояват да имат техен представител в Народното събрание.

На изборите на 4-ти април ситуацията беше същата и тогава тя избра да е депутат от София. По този начин лиши Антон Кутев от място в парламента, а след това той стана говорител на служебното правителство и отказа да участва в изборите на 11-ти юли.

Ако Нинова избере да е депутат от Варна, ще освободи място за Станислав Младенов.

Припомняме, че Филчо Филев стана известен с безпрецедентните лъжи, че има градски транспорт в Провадия, заради което общината получаваше държавна субсидия ежегодно. Инспекторите на АДФИ установиха още безобразни разпореждания на кмета от общинския бюджет, а корупционната сага дори е в ОСлС във Варна и все още се води разследване.

За 20-те си години на държавна хранилка той е редовен участник в различни скандали, свързани с финансови измами, за които получава редица административни наказания. Той е и главен герой в така наречения “Филчогейт” през 2018-та година. Докато е кмет на Провадия, проверка на АДФИ установява 7 индикатора за измами в управляваната от него община.

На изборите за 45-о и 46-о НС Филчо Филев бе втори и трети в листата кандидат-депутати. БСП-Варна инкасира съответно жалките 11,27% и 10,85%.

Лично Корнелия Нинова усети на „гърба“ си последствията от неадекватния избор – Гуцанов „медузата“ и Филчо „рационализатора“ – в листата на столетната партия.

Сривът в подкрепата на варненци към БСП е толкова грандиозен, че след още един избор с тези „лица“, и партията може да не успее да премине 4%-ната граница за влизане в парламента.

Днес ще разберем дали и стиска на Нинова да влезе в НС от Варна и да понареди малко морската столица, защото с тези лица на следващите избори БСП може да остане с един депутат?

Социалистите от София са категорични, че с подобно дълго и богато на скандали и престъпления досие Нинова компрометира и себе си, и партията с решението да го направи депутат.

Ето пълния текст на писмото на столичните социалисти до Корнелия Нинова:

УВАЖАЕМА ДРУГАРКО НИНОВА,

Резултатите от проведените предсрочни парламентарни избори на 11-ти юли

2021 г. отредиха „БСП за България“ да има двама народни представители от 25-ти МИР.

Това сте Вие – в качеството на водач на листата и представителят на гражданската квота.

По този начин социалистите от районите, съставляващи 25-ти МИР, няма да бъдат представени в следващото Народно събрание, въпреки положения от тях труд по време на кампанията.

Ние, председателите на районни организации на БСП от 25-ти МИР, считаме за правилно да имаме наш представител в 46-тото Народното събрание.

Надяваме се да имате предвид тази наша позиция и да обмислите внимателно решението, което предстои да вземете, а именно – дали да бъдете народен представител от 25-ти МИР в София или от 3-ти МИР във Варна.

 

Основния текст е на RNS

Подобни новини

Вашият коментар