„Изправи се.БГ“ подкрепят Радев за втори мандат

„Изправи се.БГ“ подкрепят Радев за втори мандат

Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ категорично и безусловно ще подкрепи кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат. Това обяви Андрей Вълчев, национален координатор на платформата и водач на листата на „Изправи се! Мутри вън“ във Врачански избирателен район

Той уточни, че решението е единодушно на национална среща на областните координатори на платформата в почивните дни. Координаторите отправят призив към всички членове на мрежата и симпатизанти да се включат както в кампанията за президентските избори, така и в самите избори.

„Президентът Румен Радев за нас е в основата на започналата промяна, която продължава – днес положиха клетва народните представители от 46-тия парламент“, отбеляза Вълчев.

По думите му пред политическата класа предстоят предизвикателства, която дано е научила уроците на последните избори от българските граждани чрез избирателната активност и чрез състава на народното представителство. Затова за гражданската платформа „Изправи се. БГ“ е важно да бъде запазена президентската институция и Румен Радев да е начело на тази институция.

„Видя се, че това е институцията, която е отворена към гражданите, към диалог, към подкрепа – ясна, принципна, последователна“, подчерта Вълчев и уточни, че заявяват подкрепата си сега, за да не бъдат обвинени в „тънки сметки“ и в опит да се възползват от авторитета на президента.

Подобни новини

Вашият коментар