ДПС атакува схемата на американците за кабинета. Избухва ли война на Сарая с кръга “Сорос” и посолството на САЩ?!

ДПС атакува схемата на американците за кабинета. Избухва ли война на Сарая с кръга “Сорос” и посолството на САЩ?!

Акцията на ДПС срещу Асен Василев и Кирил Петков, “министрите на Иво Прокопиев” в служебното правителство, предложени от Христо Иванов, съпредседател на “Демократична България”, и Мая Манолова, председател на ПГ на ИСНИ, за министри в кабинета на ИТН, е атака срещу схемата на американците за формулата на управлението.

Иво Прокопиев е корпоративно острие на американското посолство и лидер на кръга “Сорос”. Бизнесменът, сочен от ДПС като “олигарх”, наля огромен ресурс в кампанията на “Демократична България” и коалицията е пред ДПС след изборите.

Ако Асен Василев и Кирил Петков, смятани за “анти-ДПС” министри в служебния кабинет, овладеят икономическия блок на кабинета на ИТН, няма да демонтират ГЕРБ от икономиката, а най-вече ДПС.

Двамата са близки с Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ, по линия на кръга “Сорос”.

Сарая няма как да не разкрие комбинацията и ДПС остро атакува предложението на “Демократична България” Асен Василел и Кирил Петков да влязат в кабинета на ИТН.

Те обаче са сочени като протежета на американците и акцията на ДПС срещу тях е атака и към посолството на САЩ.

ДПС вече атакува “янките” за Делян Пеевски и акцията срещу “проамериканската и соросоидна” формула на управлението може да провокира война с посолството на САЩ и кръга “Сорос”.

Сарая може и да не победи във войната на два фронта – срещу кръга “Сорос” и амбасадата на САЩ, атакувайки тяхното “прокси” Иво Прокопиев, но Ахмед Доган ще спечели.

Доган атакува ключов геостратегически фактор с акцията срещу посолството на САЩ, което се опитва да нареди кабинета на ИТН чрез парламентарните си “проксита”,

а всяка битка с големите играчи вдига залозите и увеличава политическото влияние.

Лидерът на ДПС е постигнал това още със старта на атаката, но неговата основна цел е не да покаже колко значим политически фактор е, а да не овладеят проамериканските “анти-ДПС” министри икономическия блок в кабинета и така да демонтират ДПС от икономиката.

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар