ДПС откри фронт срещу “ДБ” и президента, отвори вратата към изборите. Може ли БСП да извади ДПС от играта за властта?!

ДПС откри фронт срещу “ДБ” и президента, отвори вратата към изборите. Може ли БСП да извади ДПС от играта за властта?!

“Не искаме да виждаме дългата ръка на Прокопиев. Двамата служебни министри – на финансите и икономиката, са негови, на Прокопиев, заяви в студиото на “Здравей, България” по Нова телевизия зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

“ДПС е твърдо против да има министри от служебния кабинет в редовния”, допълни Йордан Цонев и така атакува и президента Румен Радев.

ДПС откри фронт срещу “Демократична България” и президента и така отвори вратата към предсрочни избори.

Въпреки че е пета политическа сила, ДПС явно разполага с лостове да блокира съставянето на кабинет и да предизвика избори, след като стартира толкова остра атака.

Тошко Йорданов, заместник-председател на “Има такъв народ”, заяви в остра декларация от трибуната на парламента след позицията на ДПС, че ИТН не приема “Демократична България” да реди правителството.

Ако “ДБ” и ИСНИ, които настояват ДПС да стои далеч от властта, не подкрепят правителството след декларацията на Тошко Йорданов, ИТН ще трябва да разчита на “приноса”, както заяви Йордан Цонев, на ДПС и на подкрепата на БСП.

Председседателят на БСП Корнелия Нинова обаче обяви, че ДПС трябва да стои на дистанция от управлението. ИТН и ДПС нямат мнозинство, необходима е подкрепата на БСП.

Може ли БСП да извади ДПС от играта за властта, ако Корнелия Нинова реши да подкрепи президента Румен Радев в битката му със Сарая?!

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар