Кирил Добрев: Искаме конгрес и започваме подписка за неговото свикване

Кирил Добрев: Искаме конгрес и започваме подписка за неговото свикване

Искаме конгрес и започваме подписка за неговото свикване, заяви членът на националния съвет на БСП Кирил Добрев в ефира на БТВ. Той бе гост в предаването “Лице в лице”.

Той обяви, че ако съберат необходимите подписи, ще свикат конгреса преди президентските избори.

Запитан кой ще бъде лидер на БСП, ако свалят Нинова, Добрев каза: “Не съм аз човекът, Костадин Паскалев е изключително подходящ. И Крум Зарков не е лош.”

Добра идея е БСП да подкрепи ново правителство. Ние сме в деликатна ситуация. Факт е, че финиширахме зле на последните два избора. Има и страх от пакетиране с ГЕРБ в опозиция. По тази причина за мен е по-добре да подкрепим правителството, защото иначе отиваме на трети вот, който ще доведе до още по-ниски резултати на БСП.

“Няма абсолютно нищо вярно, че по-възрастните хора, които гласуват за нас, са се изплашили от машините. За сметка на това не сме в топ шест на гласуващите млади хора. Хубаво е да говорим за пенсиите и да защитаваме интересите на възрастните хора, но не чувам нищо за първа работа за младите хора. Ние с нашето поведение създадохме ИТН. Манолова и Дончева взеха лозунгите на БСП и пак сами сме си виновни. В момента сме треторазрядна брокерска политическа сила, но никой не ни чува. В парламанета нищо не зависи от нас. Изходът е само един – Конгрес на БСП. Но Нинова ще направи Конгрес след президентските избори, за да излезе и да каже – ако не бях аз, Радев нямаше да спечели. От днес започва подписка за свикване на Конгрес на БСП преди президентските избори”, разкри Кирил Добрев.

Подобни новини

Вашият коментар