Проф. Костадин Ангелов: Стойчо Кацаров е нищо повече от един търговец. Търговец на здраве!

Проф. Костадин Ангелов: Стойчо Кацаров е нищо повече от един търговец. Търговец на здраве!

Истинско безумие е от най-високата трибуна в България да се леят изказвания против ваксините срещу COVID-19. Трудно ми беше да повярвам, че народни представители използват парламента на страна от ЕС, за да пропагандират антиваксърски небивалици. Жалко!

Това заяви бившият здравен министър и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов. Реакцията му е във връзка с изслушването на д-р Стойчо Кацаров в парламента вчера.

Становището си проф. Ангелов разпространи във фейсбук.

В пленарната зала се чуха съмнения за безопасността и ефективността на ваксините от някои депутати.

“Ваксинирайте се, хора! Бях първият ваксиниран. Имам съпътстващи заболявания. Нищо ми няма от ваксината. Не ги слушайте. Науката е техният враг. За съюзник използват страха ви. Не спестих критики и към служебния министър Стойчо Кацаров. Тотален провал с ваксинационната кампания! Широко прокламираната му стратегия за ускоряване на ваксинацията на хората над 60-годишна възраст се сгромоляса”, пише още Ангелов.

“Фактите са, че от началото на управлението на Стойчо Кацаров, поставените дози ваксини на тази възрастова група са с над процент по-малко от преди това. За сметка на това пък разколеба по-младите да се ваксинират. Неотдавна, по време на една експертна дискусия, служебният министър каза, че здравеопазването е икономика и от него трябва да се печелят пари. Това ме кара да мисля, че Стойчо Кацаров е нищо повече от един търговец. Търговец на здраве. Единственото хубаво е, че Кацаров си отива от кормилото на българското здравеопазване“, пише в заключение бившият здравен министър.

Подобни новини

Вашият коментар