Румен Радев не играе само с американците. Кирил Добрев е дясната му ръка за кампанията, а той не е с “янките”

Румен Радев не играе само с американците. Кирил Добрев е дясната му ръка за кампанията, а той не е с “янките”

Президентът Румен Радев не играе само с американците, въпреки че посланикът на САЩ Херо Мустафа оказва силен натиск, заяви източник от най-близкото му обкръжение.

Около Румен Радев има влиятелна проруска група – Кирил Добрев, Георги Гергов, Весела Лечева и мъжът до нея Сотир Ушев, който е изключително близък до президента.

Кирил Добрев вече е смятан за дясната ръка на президента за кампанията. Бившият втори в БСП не е с “янките”, както и групата Сотир Ушев, Георги Гергов и Весела Лечева.

Този кръг заедно с Димитър Дъбов, Атанас Мерджанов, също проруски “оперативен” актив в Левицата, Иван Иванов, дясната ръка на Кирил Добрев, ще работят за кампанията на президента.

Иван Иванов беше кандидат за депутат на ВМРО за изборите на 4 април и 11 юли, събра над 4 000 преференции във Варна и вероятно също ще се включи в  кампанията на президента.

Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, е “партия” с президента и схемата на Иван Иванов за преференции може да бъде приложена от “войводите” в кампанията на Румен Радев за втори мандат.

Кирил Добрев ще работи на два фронта – вътре в БСП за мобилизация на макс за вота за президента и в коалицията на Мая Манолова.

Вътрешната опозиция в БСП ще активира медийни ресурси, за да посочи Румен Овчаров, гуру на председателя на БСП Корнелия Нинова, като противник на Румен Радев за втори мандат.

Румен Овчаров е смятан за влиятелно протеже на енергийното лоби на Кремъл в БСП, но ще бъде атакуван от проруски позиции като опонент на президента.

Румен Радев разиграва комбинация – Корнелия Нинова не може да не подкрепи президента и “Позитано”20 ще се включи в кампанията, която обаче ще бъде водена от президентската фракция в БСП.

Така президентът ще мобилизира на макс левите и проруските избиратели, за да спечели втори мандат с подкрепата и на ИТН, коалицията на Мая Манолова и ВМРО.

Играта на Кирил Добрев, Иван Иванов, Весела Лечева, Георги Гергов, Димитър Дъбов и Атанас Мерджанов е да покажат, че левият вот за президента ще бъде като през 2016г. – три пъти повече от вота за БСП на парламентарните избори на 4 април и 11 юли.

След изборите за президент тази група ще организира кампания за свалянето на Корнелия Нинова. Според източници от вътрешната опозиция протестът преди пленума в неделя е бил само загрявка.

Идеолог на свалянето на Корнелия Нинова е президентът Румен Радев, а организатор ще бъде Кирил Добрев, лидер на президентската фракция в БСП.

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар