Кои фактори убиват връзката ви и как да се справите с тях?

Кои фактори убиват връзката ви и как да се справите с тях?

Експертите наричат тези причини „тихите убийци“, защото рядко се забелязват преди да е станало твърде късно

Дългосрочните връзки понякога трудно се поддържат. Повечето от нас знаят очевидните фактори като изневяра или липса на доверие, които могат да саботират отношенията. Освен това обаче има още много причини, които могат да развалят хармонията между двама души, но те рядко привличат вниманието докато не стане твърде късно.

Тези фактори се наричат „мълчаливи убийци“, защото те са твърде незабележими. Нещо, което ви се струва твърде малко, може да се превърне в голям проблем след време. Можете да спасите себе си и партньора ви от хватката на тези „убийци“, ако внимавате малко повече за тях.

Така че, хубаво е да забележите тези знаци преди с половинката ви да се озовете пред неприятен финал.

Ето няколко фактора, които могат да развалят връзката ви, ако не им обърнете внимание.

Потискане на гнева

Когато двама души са в дълга връзка или са женени от много години, то може да се появи състояние, в което да се опитвате да угодите на партньора си, за да не се получат скандали. Това води до потискане на гнева, който може да се надигне в най-неподходящия момент.

Съветът на експертите е да не се опитвате да угодите всеки път на половинката си, а да изразявате и собствената си позиция. Може това да се превърне в лек спор помежду ви, но по-добре да изясните нещата навреме, а не да оставите недоволството ви да се трупа. По този начин може да започнете да мразите човека до вас, а това е сигурен фактор за раздяла.

Не можете да се изненадате

Чудили ли сте се някога какво прави първите дни на една връзка толкова вълнуващи и романтични? Това е фазата, когато партньорите откриват нови неща един за други са любопитни да научат още. Елементът на изненадата прави отношенията по-привлекателни. Но с времето това чувство изчезва и двойките започват да губят любопитството си.

Един от начините да запазите искрата помежду си е да правите спонтанни неща. Например, изведете партньора си на вечеря когато той или тя най-малко го очаква. Може дори да направите вечерята вкъщи и да чакате любимият ви да се прибере от работа.

Приемате ги за даденост

Това е един от най-честите проблеми, срещани в една връзка. Това се наблюдава при двойки, които са от дълго време заедно. Когато започнете да приемате половинката си за даденост и не смятате, че той или тя заслужава вниманието ви, това може да прекрати една връзка.

Съветът на експертите е да промените рутината си. Когато се приберете от работа, обърнете внимание на половинката си, попитайте как е минал денят ѝ или пък просто предложете да излезете на разходка. Прекарайте повече време с човека до вас и по този начин ще им покажете, че цените всяка една минута заедно.

Неловка тишина

Много от двойките млъкват, когато приключат разпален спор. Според експерти, неловката тишина може да причини много повече неприятности, отколкото говоренето на висок тон. Повечето хора се „скриват“ в удобството на тишината и чакат другият да направи първата крачка.

Специалистите съветват да съборите тази преграда между вас и половинката ви и да започнете да разговаряте повече. Дори да си крещите, по-добре да изкажете всичко, което мислите, отколкото да си мълчите в продължение на няколко часа.

 

Снимки: iStock

Подобни новини

Вашият коментар