Георги А. Иванов представи своя книга и песен към нея

Георги А. Иванов представи своя книга и песен към нея

На 18 август в НЧ „Изгрев – 1919“ младият автор с долночифлишки корени Георги А. Иванов представи книгата си „Сълзите ми по ранните треви“ и изпя на живо песента, записана специално за нея.

Въздействащата едноименна балада е създадена от Красимир Гюлмезов – един от най-добрите български композитори. Той е написал едни от най-големите хитове на Лили Иванова, Нели Рангелова, Веселин Маринов, дует „Шик“, Мариана Попова и Орлин Горанов.

Текстът на песента е дело на Георги А. Иванов. Книгата и песента вече бяха представени на фестивала „Пловдив чете“ и „Алея на книгата“ във Варна.

Проектът „Сълзите ми по ранните треви“ е нещо уникално за България, защото свързва в едно музика и литература – досега у нас не е излизала книга с песен. Начинанието е подкрепено финансово от Програма „Дебюти“ на Национален фонд „Култура“.

Събитието беше особено важно и специално за Георги Иванов, защото той е израснал в Долни чифлик. Тук живеят баба му и дядо му, а майка му – Сияна Петрова, работи дълги години като лаборант в местната поликлиника.

Георги А. Иванов е роден през 1993 г. Завършил е Музикалното училище „Добри Христов“ (Варна) и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ (София) специалност „Поп и джаз пеене“. Успоредно със заниманията си като музикант пише и стихове.

„Сълзите ми по ранните треви” е книга за съзряването и израстването чрез любовта, която може да нанася рани, но те кара да летиш, носи ти удовлетворението, че си открил смисъла на живота. Стихове, в които се усеща дъхът на съвременния човек с неговите мечти и идеали, желанието му да обича, със загубените му илюзии. Заглавието е поетична метафора на всичко това. Тематиката е универсална – всеки човек е преживял в една или друга степен сблъсък на мечтите си с реалностите на живота, влюбвал се е и е разлюбвал, обичал е и е страдал, търсел е и е откривал кои са важните неща в живота му. Това е поезия, която докосва душата на всеки, независимо от неговата възраст и пол, достатъчно е да има и пол, сетива за изкуството.

Официалното видео към песента „Сълзите ми по ранните треви“ можете да видите на този линк: https://www.youtube.com/watch?v=KzMKVc1CaVg

Подобни новини

Вашият коментар