Хора над 60 години мериха спортен дух и сили в Аксаково

Хора над 60 години мериха спортен дух и сили в Аксаково

За трети пореден път в рамките на празничната седмица за Аксаково градът стана столица на „Олимпийски игри за всички“.

Игрите се провеждат в рамките на тригодишен проект „Общия спорт +: физическа форма, здравословно хранене и забавление за възрастни хора“ по програма „Еразъм + Спорт“ на Европейската комисия, съобщават от Община Аксаково.

Община Аксаково е партньор заедно с общините Вила Нова де Сервейра /Португалия/ и Чезена /Италия/, Университета от Виго /Португалия/,  Института по спорт в Дивеано де Кастело /Протугалия/ и Държавния спортен институт в Нова Горица / Словения.

Проектът цели поддържане на физическата активност във възрастните хора чрез ежеседмични тренировки. Олимпиадата бе открита с мажоретен танц под звуците на „Тих бял Дунав“.

Олимпийците – хора над 60 години, имаха възможност да се състезават в дисциплините лека атлетика, волейбол, дърпане на въже, футбол.

За първа година в олимпийската надпревара се включиха представители на селата Зорница и Кичево. Освен провокация за физическа активност, състезанията се оказаха добра възможност за осъществяване и поддържане на социалните контакти и спортния дух на възрастните хора.

Подобни новини

Вашият коментар