Кои са 5-те основни причини за развод?

Кои са 5-те основни причини за развод?

Какво партньорите не могат да преглътнат и простят?

Когато двама души стъпват в свещен съюз, обикновено те имат очаквания, които често пъти не се оправдават. За жалост, в реалността съвместният живот доста се различава от това, което виждаме по филмите. Често се случват неща, които го разклащат или направо го разбиват на парчета

Около 50 процента от браковете в днешно време не издържат житейските бури и стигат до развод. Но какви са основните грешки, които съпрузите правят и се стига до край на връзката? Предлагаме ви едно изследване, базирано на анкета между сто щастливи двойки. Те са отговаряли на въпроси за нещата, които не биха могли да преглътнат в брака. Ето и петте най-често срещани отговори:

  1. Изневярата.

Много от анкетираните казват, че ако партньорът им изневери, те ще сложат край на брака си. Въпреки това не всяка двойка мисли по този начин. Някои от анкетираните смятат, че дори и при изневяра, биха се опитали да преглътнат обидата и да продължат живота си със своята половинка. Но дори и тези, които вярват, че могат да останат с партньора си и след като той/тя им е сложил рога, смятат че основният проблем в бъдещето ще бъде загубата на доверието във връзката.

Колкото и да се е покаял неверникът, неговият съпруг/съпруга винаги ще се чувства предаден и това ще ги съпътства през целия им общ живот. Маменият съпруг ще продължи да наказва партньора си за обидата чрез поведението си и така постепенно връзката ще се разпадне.

  1. Лъжите.

Хората имат различни определения за лъжата. Някои смятат, че тя включва само тези инциденти, когато някой умишлено не им казва неща, които знае или един вид отказва да им каже истината. Според други хора, всичко, което не е истина е лъжа и няма средно положение. Много хора в щастливи взаимоотношения смятат, че ако техните съпрузи ги излъжат за нещо важно, те няма да могат да продължат да виреят в тази връзка. Според повечето двойки бракът трябва да бъде изграден на абсолютно доверие, а когато се злоупотреби с него, нещата се счупват завинаги.

  1. Зависимостите.

Има бракове, в които единият съпруг е склонен да прости пристрастяването на другия към нещо, но като цяло те са наистина малко. Повечето бракове се разпадат покрай въпросната зависимост (алкохол, наркотици, хазарт, порнография), защото тя пречи силно на семейния живот. Покрай нея единият съпруг губи доверието и уважението си към другия, а след като си отиде уважението и любовта се изпарява бързо-бързо.

  1. Домашното насилие.

Много двойки заявяват, че ако техните съпрузи ги ударят или ги малтретират физически и психически, връзката ще приключи рано или късно. Факт е обаче, че има и такива (най-вече жени), които избират да останат при своя тиранин и да търпят неговия тормоз.

Жените са склонни да вземат по-категорично решение, когато техните мъже малтретират и децата им. Повечето семейни дами не биха позволили да се злоупотребява по този начин с наследниците им, особено от някой, който би трябвало да ги обича и да се грижи за тях.

  1. Радикално разминаване в приоритетите.

Това е петата основна причина, която води до края на един брак. Хората растат и се променят, като понякога го правят в една и съща посока, но друг път се разминават като кораби в морето. Има индивиди, които се променят кардинално след тридесет години брак. Когато единият партньор промени приоритетите си по начин, който е неприемлив за другия, то бракът не може да продължи.

Подобни новини

Вашият коментар