Даниел Митов: Петков и Василев късат живо месо от партии!

Даниел Митов: Петков и Василев късат живо месо от партии!

Бившите министри Кирил Петков и Асен Василев са се занимавали с това да късат живо месо от партии, коментира на пресконференция зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

“Този проект е ляв, ние няма от какво да се притесняваме. Проблемът е друг – не се прави така. Не може да се ползва президентската институция, за да се инженерства. Това са правили хора от президентската институция. Не мога да допусна, че президентът Радев е бил в неведение”, подчерта Даниел Митов.

Още стои въпросът г-н Петков канадски гражданин ли е или не, посочи Митов.

Разбираме, че са се занимавали с това да купуват партии, критикува новия проект зам.-шефът на ГЕРБ.

“Излязоха от предписаните им по Конституция правомощия. Сега разбираме, че дори партии са опитвали да купуват. В случая това заявиха хора от “Екогласност”. С това са се занимавали служебни министри и президентската администрация, което е със знанието на президента. Опитвали са се да късат жива плът от партии и да купуват партии”, бяха точните му думи по адрес на служебния кабинет и бившите министри Петков и Василев.

Още в началото на пресконференцията от ГЕРБ нападнаха служебния кабинет.

„Президентът обяви работата на служебния кабинет като изключително успешна. На мен ми се иска някой да ни каже какви успехи точно са постигнали. Пандемията ли спря, успешна ли беше тяхната ваксинационна кампания, справиха ли се с бежанската криза, овладяха ли инфлацията, построиха ли дори 1 см път? Румен Радев или е станал жертва на собствената си пропаганда, или откровено лъже. Трета опция няма. Реалностите са такива”, каза Даниел Митов.

“Очаквахме да бъдат сменени шестима изключително слаби министри, а те останаха, вместо това други трима избягаха от уж великите успехи, тъй като те познават реалностите и това е ясно – растящи цени, галопираща инфлация, растящи цени на горивата, застрашена е перспективата на България да влезе в Еврозоната”, обобщи Митов. Той отбеляза и, че единственото, което е правило правителството на Радев, е да се месят в изборите с манипулации срещу ГЕРБ.

Подобни новини

Вашият коментар