Бургаската партия СЕК ще “влачи” Петков-Василев? (ВИДЕО)

Бургаската партия СЕК ще “влачи” Петков-Василев? (ВИДЕО)

Георги Манев, дългогодишният лидер на организацията, се оттегли днес

Едно от знаковите лица за бургаската политика Георги Манев се оттегля. Новината съобщи самият той на извънредна пресконференция. Манев напуска лидерския пост в партията, която създаде преди 14 години. Това допълнително засилва съмненията, които Lupa.bg първи сподели, че регистрацията на ПП “Средна европейска класа” ще бъде използвана от новия политически проект на ексминистрите Петков и Василев.

СЕК постигна сериозни успехи на местно и национално ниво. Има солидно присъствие от години в бургаския Общински съвет, беше част „Българските патриоти“ в 43-ото и „Обединени патриоти“ в 44-ото Народно събрание.

В политическата си кариера Георги Манев не разчиташе на апаратни инструменти, за да си осигури избираемо място в листите. Винаги бе преференциален кандидат и събираше сериозна лична подкрепа.

През април, на вота за 45-ото НС, например спечели близо 3500 преференции, с което се нареди в националния топ 10 – на кандидат-депутати с най-много гласове.

Днес, Манев напуска политиката на 54-годишна възраст, за да се съсредоточи върху бизнеса си и другата си страст – изкуството.

 

Той готви впечатляваща самостоятелна изложба следващия месец, на която ще покаже на обществеността най-добрите си платна.

Според цените на изкуството, Георги Манев е ненадминат майстор в абстрактния живопис.

За свой наследник в СЕК Манев ще предложи бургаския общински съветник Константин Бачийски.

Голямата въпросителна обаче е дали ПП СЕК ще стане ракета-носител на Кирил Петков и Асен Василев.

От няколко дни усилено се коментира, че рейтинговите политици търсят регистрация на партията, с която да участват на вота, а СЕК бил един от обсъжданите варианти.

Георги Манев твърди, че разговори в тази посока не били водени, но сам призна, че лично той симпатизира и на Кирил Петков, и на Асен Василев.

„Терминът, който те използваха „десни политики за леви цели“ е много близък до идеите на Средна европейска класа. Но досега нямаме разговори, ако те преценят са добре дошли да разговарят с нашия Изпълнителен комитет“, каза Георги Манев.

Той е категоричен, че не би продал партията си, защото я приема за второ дете, което за нищо на света не би продал, сътрудничество можело да има само на базата на общи идеи и програма, а не предоставяне на регистрацията на ПП СЕК.

„Няма цена, която може да ми предложи някой, за да я продам“, заяви на финал Георги Манев.

Подобни новини

Вашият коментар