Ивайло Мирчев: Когато мафията си има главен прокурор, не ви трябват нито министри, нито премиер

Ивайло Мирчев: Когато мафията си има главен прокурор, не ви трябват нито министри, нито премиер

Винаги следвай парите, за да разбереш определен тип поведение. В случая този, който притежава главния прокурор и има влияние над него, в голяма степен може да определя поведението на различни държавни институции, на бизнеса. Защото главният прокурор е всичко – над премиера и президента в тази държава. Затова, когато мафията си има главен прокурор, не ви трябват нито министри, нито премиер

Това заяви пред БНР “Ивайло Мирчев” от “Демократична България”.

Той коментира и отнемането на Бюрото за защита на свидетели от Гешев: “Да, това стана изключително трудно, оказваше се сериозен натиск върху политическите сили. Дори и нещо толкова дребно, защото Бюрото не е толкова жизнено важно за Гешев. Но се оказа, че е почти невъзможно да бъде преместено в Министерство на правосъдието.

В крайна сметка това се случи, само защото президентът се съгласи да отложи издаването на указа за изборите с един ден.

Ситуацията отвътре беше много тежка. До последно не знаехме как ще реагират БСП. Имаше някои съмнения за това какво ще направят ИТН, но се радваме, че тези политически сили успяха да удържат, което видимо вбеси ДПС и ГЕРБ. Те през цялото време подкрепяха главния прокурор. Не трябва да се възгордяваме. Това е най-малката стъпка от всички, обясни Мирчев.

Подобни новини

Вашият коментар