Земеделски производител от Община Долни чифлик ще модернизира фермата си по проект

Земеделски производител от Община Долни чифлик ще модернизира фермата си по проект

Земеделски производител от Община Долни чифлик ще модернизира фермата си по проекта „Изграждане на стопанска постройка за съхранение на продукция и инвентар“. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Областния информационен център във Варна. Проектът се финансира от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 чрез МИГ „Долни Чифлик и Бяла“, Мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства”. Общата му стойност е 94 260 лева.

С европейските средства Женя Митева от село Пчелник ще построи стопанска сграда с площ 150 кв. м., в която ще съхранява продукцията си. Към момента основната част от стопанството представлява 37,5 дка лешници, като за отглеждането им собственичката ползва свой трактор с прикачен инвентар.

За съхранението на земеделската техника и бъдещата продукция е проектирана стопанска сграда, разположена в непосредствена близост до овощните градини. Месторазположението й, заедно с добрата транспортна достъпност – на асфалтиран път, я правят изключително удобна както за съхранение на продукцията, така и за подготовка за реализацията й.

Съгласно приложените разчети се очаква максималните добиви в стопанството да бъдат в рамките на 7,5 тона. Предвидено е веднага след беритбата лешниците да се съхраняват в новата сграда в рамките на 1-2 седмици, след което да се реализират на пазара.

Проектът е стартирал на 16.09.2021 г. и ще продължи до 30.06.2023 г.

Подобни новини

Вашият коментар