МИГ “Възход – Ветрино, Вълчи дол, Провадия” проведе работно посещение за обмяна на опит и добри практики в Германия

МИГ “Възход – Ветрино, Вълчи дол, Провадия” проведе работно посещение за обмяна на опит и добри практики в Германия

В дните от 21-ви до 25-ти септември 2021г. представители на екипа, управителния съвет и общото събрание на „МИГ Възход-Ветрино, Вълчи дол, Провадия“ посетиха МИГ OBERSCHWABEN, развиващ дейност на територията на провинция Баден-Вюртемберг в Германия. Съобщиха от пресцентъра на Сдружението .

Посещението се извърши съгласно графика за дейностите на “МИГ Възход-Ветрино, Вълчи дол, Провадия”, които включват организиране и провеждане на срещи за обмяна на опит, добри практики и знания с други местни инициативни групи от страните членки на ЕС, които също прилагат подхода “ЛИДЕР”/“ВОМР“.

Домакините бяха подготвили богата програма за посещението и ни посрещнаха много топло, проявявайки отзивчивост и любезност през цялото време. Реализираните проекти, с които се запознахме, бяха много интересни и иновативни, предимно в сферата на биоземеделието, туризма и опазване на околната среда.

Посещението стартира с работна среща за опознаване на двата МИГ, след което бяха посетени обекти, подпомогнати от МИГ: биомагазин и биоферма на сем.Рамспергер в Рондорф; велоцентър с хотел и кафене на г-н Йоахим Бук в Бойрон; исторически и туристически атракцион „Кампус Гали“; къмпинг Данаутал в Бойрон; биоферма и биомагазин на сем.Боймлехоф в Лайбертинген, произвеждащи метан от животински тор, с който захранват 4 села в околността; музей „Домът на природата“ към природен парк „Горен Дунав“ в Бойрон; гостилница Адлер в Хойдорф; висящ мост над река Дунав; места за съхранение на велосипеди /хотел за велосипеди/ в гр.Зигмаринген; микрохотел на ЖП гарата в гр.Зигмаринген и разбира се, гордостта на гр.Зигмаринген – замъка Hohenzollern.

На раздяла екипите на двата МИГ заявиха готовност да продължат своето сътрудничество чрез бъдещ съвместен проект.

Подобни новини

Вашият коментар