Децата в с. Въглен учат природни и точни науки в модерен STEM център

Децата в с. Въглен учат природни и точни науки в модерен STEM център

Помощна сграда в двора на ОУ “Христо Смирненски” в аксаковското село Въглен бе основно ремонтирана и превърната в модерен STEM център за практически занятия по природни и точни науки.

Лабораторията по природни науки и кабинетът по информационни технологии са модерно оборудвани с компютри, нови мебели и 3 D принтер. Продължава снабдяванетос консумативи и реактиви.

STEM центърът в ОУ “Христо Смирненски” в с. Въглен стана възможен благодарение на стъвместните усилия на националната програма “Изграждане на училищна STEM среда” и Община Аксаково.

Възпитаниците на училището трупат там практически опит и знания по компютърно моделиране, в лабораторията провеждат упражненията си по физика и химия, разказва директорът на ОУ “Христо Смирненски” Димитър Димитров. В училището на село Въглен в момента се обучават 106 ученици, включително и подготвителнитегрупи. Необхванати от образователната система деца няма, има напуснали, но причената за това е преместване на семействата в чужбина, коментира директорът.

Подобни новини

Вашият коментар