ГЕРБ би подкрепила Панов на балотаж, ако Герджиков отпадне на първия тур

ГЕРБ би подкрепила Панов на балотаж, ако Герджиков отпадне на първия тур

ГЕРБ би подкрепила Панов на балотаж, ако Герджиков отпадне на първия тур

Ако ГЕРБ спечели парламентарните избори с разлика пред втория от 0.5-1 процентни пункта, не би опитала да състави правителство. При преднина от 5-6 трудно би избягала от отговорност и ще направи опит. Това заяви пред “Свободна Европа” заместник-председателят на партията Томислав Дончев.Той добави, че ако в следващия парламент пътят е към обединение, ГЕРБ ще работи за такъв разговор, а в зависимост от нивото на депутатите може и да го инициира. Дончев би участвал и в такъв за съдебната реформа, но има проблем когато тя се свежда само до смяна на главния прокурор Иван Гешев.

Дончев коментира и изискването, посочено от Кирил Петков за разговор между неговата формация и бившите управляващи – ГЕРБ да се отрече от “всичките огромни кражби, които са се случвали през изминалите години”. “Самочувствието да си универсален морален императив и да караш другите да се покайват в името на високите идеали, които следваш, е леко подозрително”, каза той.

По повод президентските избори и подкрепата за кандидатурата на проф. Анастас Герджиков, Дончев заяви, че лично ректорът на Софийския университет би следвало да води разговор за подкрепа с други партии, например ДПС. В случай, че Герджиков не спечели или не достигне до втори тур, ГЕРБ е много по-логично да подкрепи Лозан Панов, каза Дончев. Според него по всяка вероятност няма да се стигне до такава хипотеза.

Ако втората политическа фигура след Делян Пеевски, която излезе от разкритията по “Досиетата Пандора” се окаже от ГЕРБ, партията ще се раздели с него, каза още Дончев.

Подобни новини

Вашият коментар