Гуцанов прецака Филев за депутат

Гуцанов прецака Филев за депутат

Областният съвет на БСП-Варна нареди листата. Борислав Гуцанов скочи на масоните, Филчо Филев този път е четвърти и не влиза в Парламента. Остава в Провадия и се готви за кмет!?!

Областният съвет на БСП-Варна нареди кандидат-депутатската листа за парламентарните избори на 14 ноември.

Бившият кмет на Провадия Филчо Филев този път обаче е четвърти, а Павел Раличков е трети. Борислав Гуцанов е втори.

Корнелия Нинова е водач на листата във Варна след решение на Националния съвет.

БСП-Варна имаше двама депутати на предишния вот. Нинова вероятно отново ще влезе от София и третата позиция става избираема.

Това означава, че от Варна депутати от БСП ще бъдат Борислав Гуцанов и Павел Раличков. Членовете на Областния съвет от Провадия се обявиха срещу размяната на позициите на Филчо Филев и Павел Раличков.

Борислав Гуцанов скочи на масоните с четвъртата позиция на Филчо Филев, коментира член на Областния съвет.

Очертава се битка за препоредба с преференции между Мирослав Коларов, Филчо Филев и Павел Раличков, но според запознати Филев няма никакъв шанс, дори може да стане пети. Зад сина на Дора Павлова стоят старите кучета и финансов ресурс, а зад Раличков е Гуцанов и машината на „Македония“ 33. Запознати споделят, че Мирослав Коларов, който на последните избори привлече близо 1000 преференции може да измести Раличков и да застане след Гуцанов. 

Ако обаче социалистите в Провадия обаче решат да бойкотират вота, БСП може от четвърта да стане пета политическа сила във Варна, коментираха членове на Областния съвет.

Според запознати Филчо Филев остава в Провадия изнервен, че и общински съветник няма да е и ще започне да си подготвя кампанията за кмет след две години.

Въпроса е дали Анатоли Атанасов – Кивито ще събере сили да му се опълчи и да го спре, като накара местната организация да издигне него.

Така през 2023 г. е възможно да гледаме истински сблъсък между ляво и дясно – Анатоли Атанасов, БСП срещу Димо Димов, ГЕРБ. 

Проблема е Филчо…

Подобни новини

Вашият коментар