Facebook, Instagram и WhatsApp работят отново, не казват причината за срива

Facebook, Instagram и WhatsApp работят отново, не казват причината за срива

Facebook, Instagram и WhatsApp и Messenger работят отново, след като се сринаха за 6 часа. Това обяви самият Марк Зукърбърг във Facebook. 

Виж още
“Facebook, Instagram, WhatsApp и Messenger се връщат онлайн вече. Извинете за прекъсването днес – знам колко разчитате на нашите услуги, за да поддържате връзка с хората, за които ви е грижа”, написа той.

Все още обаче от компанията не казват каква е причината за проблема.

Състоянието на свръхбогатия съосновател на Фейсбук Марк Зукърбърг се е стопило с повече от 6 милиарда долара за няколко часа след спад в цената на акциите на компанията на борсата в резултат на критики към политиката й, съчетани с глобален срив в достъпа до услугите й, предаде Франс прес.

Акциите на Фейсбук, една от водещите компании в индекса на високотехнологичните дружества Насдак, поевтиняха с близо 5 процента до 326,23 долара. След пикови стойности в началото на септември, акциите са изгубили 15 процента от стойността си.

Социалната медия стана обект на обвинения, че за нея е по-важна печалбата, отколкото сигурността, след като вътрешно разследване показа, че платформата й Инстаграм влияе отрицателно на тийнейджърките.

Към това се добави мащабното прекъсване снощи на достъпа до четири нейни мрежи – Фейсбук, Инстаграм, Уотсап и Месинджър, които се посещават обикновено от около 3,5 милиарда души по света на месец.

В резултат от поевтиняването на акциите 37-годишният Марк Зукърбърг изгуби над 6 млрд. долара само за часове, с което състоянието му е намаляло на 121,6 млрд. по изчисления на агенция “Блумбърг”.

Загубите му от средата на септември досега възлизат на 15 млрд. долара.

Според източници на някои медии компанията е претърпяла една от най-сериозните хакерски атаки в историята си, която е довела до 6-часовият срив.

Подобни новини

Вашият коментар