Фюри нокаутира Уайлдър в луд мач с 4 нокдауна, обрати и брутален завършек

Фюри нокаутира Уайлдър в луд мач с 4 нокдауна, обрати и брутален завършек

Британецът Тайсън Фюри защити титлата си в тежката категория на професионалния бокс във версия WBC, след като нокаутира бившия шампион Дионтей Уайлдър на ринга в “Т-Мобайл Арена” в Лас Вегас.

Срещата приключи в 11-ия рунд, когато 33-годишният Фюри просна на ринга своя съперник.

Мачът предложи много емоции на зрителите, като везните се накланяха ту в едната, ту в другата страна, но като цяло Фюри търсеше повече победата и изглеждаше по-подготвен за успеха. Той прати Уайлдър в нокдаун още в третия рунд, а в четвъртия сам изпадна в два, но се възстанови.

Така двамата боксьори сложиха край на трилогията помежду им. Те вече се срещнаха два пъти, като първият мач завърши с безпрецедентно равенство, а във втория Циганския крал нокаутира съперника си.

Така поясът остана притежание на британеца, който е непобеден на професионалния ринг. От 32 мача той има 31 победи и едно равенство – това с Уайлдър през 2018 година. 22 от успехите му са с нокаут.

30Фюри защити титлата си срещу УайлдърДвубоят се забави доста от определеното време. Сред зрителите в препълнената “Т-Мобайл Арена” в Лас Вегас личаха имената на много звезди от ранга на Шакил О’Нийл, Райън Гарсия и Терънс Кроуфърд. Двамата боксьори не бързаха да излязат на ринга, като версиите за причините по чия вина това се случва се разминаваха.

В крайна сметка четвърт час преди 7 Дионтей Уайлдър се появи пръв на ринга, като излезе с доста олекотена за стандартите му „униформа“. Последва го и Фюри, който се появи зрелищно под звуците на парчето на AC/DC Highway to Hell и облечен като римски легионер.

Първи рунд

В началните три минути Уайлдър беше по-бърз и активен, но в самия край Фюри нанесе силен десен удар, който разклати американеца прилично.

Втори рунд 

Фюри зае центъра на ринта, като проведе две отлични атаки. Увереността на Уайлдър спадна значително в сравнение с първите три минути. Британецът атакуваше и търсеше клинч. След гонга Уайлдър даде знак, че смята рунда за свой, но Фюри не сподели това мнение.

Трети рунд

Уайлдър тръгна на размяна, но тактиката му се оказа погрешна. Той получи мощни удари, особено един ъперкът от Тайсън Фйри, който го прати в тежък нокдаун. Американецът прояви воля и се изправи, като буквално оцеля до края на рунда.

Четвърти рунд

Фюри продължи с натиска си, като търсеше близка дистанция в боя. Уайлдър определено изпитваше проблеми, но в самия край агресивната тактика на Фюри му изигра лоша шега, след като два пъти беше пратен в нокдаун и ринга го спаси от поражение.

Пети рунд 

И двамата бойци на ринга демонстрираха, че търсят нокаут и искат да се унищожат един друг. Явно характерът ще реши изхода на срещата.

Шести рунд 

И двамата боксьори понесоха тежки поражения, но не си нанесоха завършващ удар.

Седми рунд

Фюри се окопити, въпреки понесените два нокдауна и демонстрира, че е много грамотен боксьор. Британецът определено изглеждаше по-свеж в боя и притисна Уайлдърр в ъгъла, като го засипа с удари. Американецът имаше вид на човек, който оцелява на ринга.

Осми рунд

Картината на ринга остана непроменена. Британецът продължи да притиска своя съперник и да мачка самочувствието му. Тайсън Фюри пласира десен ъперкът в челюстта на своя съперник, който остана на крака благодарение на своята воля.

Девети рунд

Фюри продължи да създава проблеми на съперника си, като му нанасяше безмилостни удари в главата, което наложи излизането на лекар на ринга, за да провери състоянието на Уайлдър. Американецът се възстанови и нанеси тежък удар на Фюри, който потърси клинч. На Уайлдър обаче му липсваше скорост и мачът все повече заприличваше на рецитал на британеца.

Десети рунд 

Уайлдър тръгна ва банк, но определено му липсваха сили. Фюри прати американеца в нокдаун минута преди финалния гонг, но американецът се изправи. Със сетни сили Уайлдър предприе атака, която бе приета с охота от Фюри, който дори свали ръцете си и призова американеца да го удари в лицето.

Единадесети рунд

Фюри тръгна търпеливо, като в първата минута не предприе нищо рисковано, а подготвяше атаката си, която не закъсня. С три тежки удара той извади от равновесие Уайлдър, който така и не се възстанови и падна в нокаут. Фюри не изневери на стила си изпя на ринга потпури от популярни песни, посветени на Лас Вегас.

Фюри - Уайлдър III: Шоуто е гарантирано

Фюри – Уайлдър III: Шоуто е гарантирано

Подобни новини

Вашият коментар