Андрей Райчев с 3 сценария след изборите

Андрей Райчев с 3 сценария след изборите

ДПС започна да се радикализира, след като беше изтикана в ъгъла

Андрей Райчев начерта три сценария след изборите на 14-и ноември. Социологът изброи как при различната избирателна активност ще изглежда партийната карта в парламента.

„Електоралната ситуация при ДПС се влошава през последните години. Това се дължи на демографската ситуация. Броят на българските турци намалява. Никога всички те не са гласували анблок за ДПС. Партията е имала и над 500 000 избиратели, но сега са около 300 000. Формацията не е особена перспектива. Отношенията на останалите партии с ДПС не могат да бъдат като с останалите, защото тя е етническа. Ние много трябва да внимаваме. ДПС съзнателно се радикализира, защото е притисната в ъгъла. Трябва да направим всичко възможно, за да ги вкараме в друга орбита и да не бъдат стигматизирани“. Това заяви социологът Андрей Райчев пред БНР.

„Слави Трифонов беше символ на това, че може да победи Бойко Борисов и го направи наполовина. Оттеглянето от ИТН е на хората, които очакваха да направи правителство. Те се преместват към „Продължаваме промяната“.

Бившите министри са единствената новина и затова вятърът духа към тях. Кирил Петков се надява да спечели 121 гласове заедно с ДБ и ИБГНИ. В момента върви натам, че ще стигнем до предишната ситуация. Много ще зависи от броя на гласуващите.

Ако гласуват 2 млн. души – ГЕРБ ще направи правителство.

При 3 млн. – ще стигнем до предишната ситуация.

С 4 млн. избирателна активност ще има правителство срещу ГЕРБ.

ИТН посегна към много сложна карта, която не успя да отиграе. Канадското гражданство няма да е голям проблем за хората, които харесват Кирил Петков. Разбира се, има и такива, които искат да се спазва законът. Първото правителство на Радев беше „цветя и рози“, за разлика от втория служебен кабинет. ГЕРБ успя да излезе от изолация и ще видите как на втория тур на президентския вот ще бъде отворен десният електорат.

Румен Радев няма да прегърне безпроблемно купата. Корнелия Нинова няма да му пречи. Не съм чул някой цесекар да се е отказал от отбора заради треньора.

Аз не бих посъветвал Лозан Панов да играе срещу Румен Радев. Това може да помогне на Анастас Герджиков, но не и на Панов“, каза още Райчев.

Подобни новини

Вашият коментар