Филчо Филев отпада безславно от Парламента, но си стартира кметската кампания

Филчо Филев отпада безславно от Парламента, но си стартира кметската кампания

Филчо Филев отпада беславно от следващото НС, но си е стартирал кметската кампания говорейки срещу лошото управление на Жоро Илчев

Днес БСП регистрира листата си за кандидат депутатите си. Както ПРОВАТОН написа преди дни Филчо Филев е изместен от градския и областен лидер на БСП Варна Борислав Гуцанов на четвърто място.

Корнелия Нинова отново е водач, но със сигурност ще влезе от София.

Гуцанов няма шанс да бъде изместен. Отново ще има около 1800 лични преференции.

Според запознати БСП ще претърпи огромен срив на тези избори и ще има около 30-тина депуатати. Резултат опровергаващ лекия повишаващ резултат на някой социологически агенции.

Във Варна се очаква този път да останат с един мандат. А това означава, че Гуцанов ще е единствения депутат.

Така борбата за преференции между Мирослав Коларов и Павел Раличков ще се обезмисли освен ако сина на Дора Павлова не иска да се доказва пред ръководството и да се бори за областен лидер.

Членове на областния съвет, отдавна запознати с интригите в БСП Варна обаче споделят, че дори Коларов да измести Раличков с огромния финасов ресурс, с който разполага от „приятели спонсори“ не може да се сравнява по политически опит и връзки с Гуцанов.

Гуцанов си остава играч от „по-високо“ ниво.

Филчо Филев няма да се впусне в надпреварата с преференциите. Първо защото си пази ресурса за кметските избори и второ, защото знае, че няма смисъл.

Запознати твърдят, че Филев вече си е наобикалял явките в града и по селата, и вместо да говори за парламентарния вот си е подготвял подкрепата за кметските избори.

Използвайки лавината от недоволство срещу сегашния кмет Жоро Илчев и слабостите за две годишното му управление, Филев основно припомнял, че по негово време града и селата били чисти, проектите вървели и уличното осветлението щял да го направи по проект – безвъзмездно, а не с кредит.

По негово време в общината имало спестени пари около 6 млн., а сега имал информация, че поради лошото управление на Илчев по сметките били останали около 2,4 млн. лв.

Наблюденията показват, че президентските избори леко изместват фокуса от парламентарния вот, основно заради това, че очакванията на българите са за поредно неосъществяване на редовен кабинет и нови избори напролет.

Но въпреки това всички партии са единодушни, че след президентския вот веднага започват подготовката за кметските избори и търсене на добилите популярност – високо морални и почтенни кандидати за кметове.

 

Подобни новини

Вашият коментар