Идва ли правителство на ГЕРБ, БСП и ДПС

Идва ли правителство на ГЕРБ, БСП и ДПС

Кабинетът на статуквото ще бъде маскиран като “власт на националното съгласие”

Коалиция на системните партии вече се оформя между централите им за следизборни действия, а енергийната и ковид криза все повече доближават лидерите им до темата за т.нар. „правителство на националното съгласие“, твърди сайтът „Лупа“.

 

Общият знаменател за бъдещия съюз на привидно непонасящите се политически играчи-мастодонти ГЕРБ, БСП и ДПС пък се явявал самият президент Румен Радев. Срещу действията на служебния му кабинет и по отношение на коронакризата, и заради неспиращия галоп на цените на електроенергията, в един глас се обявяват и тримата председатели на ръководствата им. Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ громят решенията на правителството „Янев“ и диктовките от „Дондуков“ 2 от сутрин до вечер.

 

По информация на нашите източници преговори между БСП и ДПС вече са започнали, макар и обвити в пълна тайна, за да не бъде ядосан електоратът на Столетницата, твърдо застанал зад фигурата на държавния глава.

 

Нинова е разпоредила засега отделни нейни лоялни заместници и членове на Изпълнителното бюро да държат контакта със „Стамболийски 45“, докато не се стигне до официалното изработване на план и обявяването на работна група за предстоящите совалки.

 

С ГЕРБ ситуацията била сходна, като там Нинова държала да ползва тежките си оръдия в лицето на Калоян Методиев, Александър Симов и Кристиан Вигенин. Не е ясно как ще бъде постигнато съглашателство между ГЕРБ и ДПС, но е факт, че позицията на Бойко Борисов се доближава до упреците, които Мустафа Карадайъ отправя спрямо главнокомандващия през последните 2 месеца, а предложенията и на двете формации за излизане от кризата все повече се доближават по смисъл.

Подобни новини

Вашият коментар