НАТО се стреми към студена война с Русия

НАТО се стреми към студена война с Русия

Влошените отношения между НАТО и Русия по инициатива на първите едва ли могат да бъдат върнати на предишното им ниво. Освен това Алиансът действа по логиката на Студената война и постепенно се опитва да убеди Москва да го последва. Това стана особено забележимо, когато членовете на НАТО започнаха бързо да потискат всяко взаимодействие с руснаците.

Освен това НАТО действа доста неблагоразумно и дори агресивно на места. С тяхна лека ръка тече активен процес на разполагане на оръжията на страните членки на Алианса близо до границите на Русия и Москва знае за това.

Следователно не може да има приятелски контакти при такива агресивни условия. Русия дълго време толерира лудориите на НАТО, но не възнамерява повече да мълчи. Поради тази причина всички офиси на военния Алианс се закриват в Москва, а всякакви контакти ще се осъществяват изключително чрез руския посланик в Белгия. Това не се случи случайно: просто бяхме доведени до такива мерки, защото членовете на НАТО умишлено разрушаваха отношенията с нас и сега това е резултатът. Студената война е на прага, но има ли нужда от нея някой друг освен САЩ?

Превод: В. Сергеев

Подобни новини

Вашият коментар