Аварирал е газопроводът в района на Ветрино

Аварирал е газопроводът в района на Ветрино

В 3.00 часа сутринта е възникнала аварийна ситуация по газопреносната мрежа на „Булгартрансгаз“ ЕАД в района на село Ветрино.

Щетите са материални за дружеството, няма пострадали в района на аварията и не са нанесени материални щети на трети лица.

Разкъсан е участък от стария газопровод за пренос на природен газ за Румъния, като доставките за България са осигурени. От 3.15 часа автоматично е спрян преносът на природен газ за Румъния, а от 7.00 часа сутринта са преустановени доставките по направлението Сърбия-Унгария.

След 8.00 часа е възстановен частично преносът за Румъния.

Аварийните групи на дружеството са на място, като в най-кратки срокове нарушеният участък на газопровода ще бъде подменен.

Изпълнителният директор на „Булгартрангсаз“ ЕАД  Владимир Малинов пътува за мястото.

Няма риск за населението, в следствие на аварийната ситуация по газопреносната мрежа на „Булгартрансгаз“ край село Ветрино, заяви кметът на населеното място д-р Димитър Димитров. Единственото неудобство е било свързан със силен шум от обекта за около 20-30 минути около 3.00 часа сутринта, добави той.

Към 11 часа кметът е бил в района на обекта, но изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов все още не е бил пристигнал. „Не съм запознат в подробности с инцидента. След малко пак ще отида на обекта, за да мога да разговарям с него и да получа допълнителна информация“, каза още д-р Димитров.

Районна прокуратура – Варна ръководи разследването за инцидента, а поради фактическата и правната му сложност, то е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел на Варна.

Към момента се извършват разпити на свидетели, тече и оглед на местопроизшествието.

Административният ръководител на Окръжна прокуратура – Варна Красимир Конов е на мястото на инцидента.

Подобни новини

Вашият коментар