Симеон Славчев, партия МИР: На България днес и трябват истински държавници

Симеон Славчев, партия МИР: На България днес и трябват истински държавници

Пет приоритета, около които трябва да има национално съгласие, предлага политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие). Реализацията на тези пет приоритета ще изведат България от икономическата, здравната, политическата и моралната криза и ще я превърнат в силна социална и индустриална държава. За това на България днес и трябват истински държавници. Това каза в сутрешния блок „Денят започва“ по БНТ лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той честити Денят на народните будители на всички българи, като подчерта, че защото от пробуждане ни днес зависи как ще изглежда България утре и в следващите 20-30 години.

„Това което отличава партия МИР от всички останали партии, е че ние даваме решение на всеки един проблем и те са много добре експертно обосновани. На първо място българската икономика трябва да стане работеща и ефективна икономика, защото без икономика не може да се прави нито социална политика, нито може да има качествено и достъпно за всички български граждани здравеопазване и образование. Именно за това партия МИР предлага доказания немски модел на социално-пазарно стопанство да стане основа на българската икономика. Целите му са пълната заетост на капитала и труда, т.е. всички да печелят и работници и работодатели. Неговото прилагане освен, че ще направи българската икономика ефективна и работеща, но и ще изгради истинска средна класа в България“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той каза, че втория национален приоритет е излизането от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината. За целта партия МИР предлага модела на Кирил Стойчев, чрез който модел децата от разход ще се превърнат в приход за своите родители и то без социални помощи, а чрез въвеждането на нова категория финансови стимули при раждането на едно, две три или повече деца.

„Третият приоритет е оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство и логистиката. България има уникални природни и логистични дадености, които ако оползотвори ще успее да произведат 70 % от брутния вътрешен продукт на страната. За държавното управление приоритет трябва да станат туризма, селското стопанство, където България освен дадености има и дългогодишни традиции и може не само да изхранва своето население, но и да изхранва, голяма част от другите страни. Логистичните дадености на България могат да я превърнат в транспортния хъб на Европа“, заяви още Симеон Славчев.

Той опреди реформата в съдебната система и административната реформа чрез въвеждането на електронното правителство като четвърти национален приоритет, а балансирана външна политика, която ще гарантира защита на българския национален интерес като пети приоритет.

„Крайно време е обществения интерес да застане над личния и партийния и да върнем държавността и нормалността в България. Партия МИР е платформата на честните, почтените и  моралните българи и за това призовавам българските граждани да подкрепят новото поколение и морал в българската политика с номер 26“, каза лидерът на партия МИР Симеон Славчев, който е водач на листите за народни представители в 23-ти многомандатен избирателен район София и във Варна.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар