Радев в Добрич: С Илияна Йотова превърнахме президентството в единствения стълб на държавност

Радев в Добрич: С Илияна Йотова превърнахме президентството в единствения стълб на държавност

Силни аплодисменти и викове “Победа!” посрещнаха президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова в Добрич. Стотици хора дойдоха, за да разговарят и лично да поздравят президентската двойка.

“За нас е огромно удоволствие да бъдем отново заедно с вас в Златна Добруджа и нейната столица Добрич”, заяви президентът Румен Радев. “Ние бяхме тук и преди 5 години, за да поискаме вашето доверие. За да поведем заедно с вас битката за една нова България – на свободните хора, достойнството, на напредъка. Благодарим ви, че ни подкрепихте и заедно с вас победихме”, каза още президентът.

Той подчерта, че за тези години, заедно с Илияна Йотова, са превърнали президентската институция в единствения стълб на стабилност и държавност, на фона на политически упадък на доверие на цялата политическа система. Не се страхуваме да бъдем вашия глас”, допълни той.

По повод Ковид-кризата, Радев увери, че правителството прави всичко възможно да овладее кризата, да осигури работоспособност на всички лечебни заведения. “Така, че да преминем през това изпитание без да затваряме държавата и да лишаваме българите от социален и културен живот, да имат възможност да упражняват своята професия, без да разсипваме бизнеса”, каза още той.

На въпрос дали се чувства българоубиец, както го определя Бойко Борисов, Радев отговори: “Продължаваме да слушаме гузната истерия на политика, който съсипа българското здравеопазване, прогони лекарите, игнорира протеста на сестрите. Борисов имаше 12 години да реформира здравната система, да изгради национална детска болница, да достави медицински хеликоптери, да задържи младите лекари в България. Чуваме истерията на човек, който се опитва да прехвърли своята отговорност върху другите. Винаги така прави”, допълни президентът.

„Заедно ще постигнем нова България на всички българи, а не на шепа хора с милиони. На тези, които ни оставиха пропадащи пътища и запазеното последно място в класациите за стандарт на живот“, посочи Илияна Йотова. Тя е категорична, че десетилетието на Борисов си е отишло и след 14 ноември България ще има ново правителство от силни и просветени хора, а не от безкнижници и калинки.

„Не искаме самозвани обединители, не искаме повече политика тип „аз на теб, ти на мен“. Не искаме повече две Българии. Искаме равен старт за децата ни, достойни старини за родителите ни. Ние сме за това обединение. Най-силната ни черта е, че носим надежда и увереност, че заедно ще се справим“, изтъкна Йотова.

„Пет години бяхте до нас и ние бяхте с вас. Пет години не предадохме интересите ви и не отстъпихме от обещанията си“, заяви тя.

Подобни новини

Вашият коментар