Първан Симеонов: Герджиков направи реклама на Радев

Първан Симеонов: Герджиков направи реклама на Радев

На дебата се видели неща, по които има доста сериозни разграничения и различия

По време на снощния президентски дебат между Румен Радев и проф. Анастас Герджиков стана размяна на позиции и почти нямаше грешки, но се допуска една такава. Герджиков се опита да представи Радев като руски човек, който се сражава с Турция. Това означава само едно нещо – да направиш реклама на съперника си.

Пред БНТ Първан Симеонов от „Галъп Интернешънъл“ посочи, че това е огромна грешка на проф. Герджиков, защото ахилесовата пета на Радев е, че напоследък е американски човек. Румен Радев получи една топка от Герджиков, която може да го качи на вълната на проруските ангажименти и отговорности. Герджиков излезе на президентския дебат като равен с равен с Румен Радев и показа, че може да е президент на България, подчерта Симеонов.

Според него балотажът няма да е лесен за Радев, но действащият президент влиза като фаворит в него.

Първан Симеонов отбеляза, че трябва да се внимава с нагнетяването на напрежението и такива внезапни протести като вчерашните пред Турското посолство не е нищо друго освен игра с огъня.

Боряна Димитрова от „Алфа Рисърч“, която също присъства в студиото на БНТ заяви, че дебатът между Радев и Герджиков бил много важен , за да се видят основните позиции на кандидатите. Колкото повече има дебати, толкова повече се съживява чувството за политиката, посочи тя.

На дебата се видели неща, по които има доста сериозни разграничения и различия. Има едно противопоставяне между част от декларираните и афиширани желания между това, което поднася Румен Радев, посочи Димитрова. Румен Радев изнесе доста сериозен обсег от проблеми, присъщи на изпълнителните власт. на дебата се видя сблъсък на позиции, но и двамата кандидат-президенти останали на територията, която им е най-близка, каза Боряна Димитрова.

Подобни новини

Вашият коментар