Ремонтират основно Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм в Бяла

Ремонтират основно Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм в Бяла

Започна основен ремонт на сградата на Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм в Бяла, съобщиха от Общината в крайморския град.

Стойността за ремонта е 244 758 лева с ДДС, а необходимите за него средства са отпуснати целево от Централния бюджет с Постановление № 262 от 29 юли 2021 година. Фирмата изпълнител на ремонтните дейности е „Йорданов инженеринг“ ЕООД е избрана с процедура съгласно Закона за обществени поръчки.

Заради ремонтните дейности се наложи да се търсят помещения, в които учениците да провеждат часовете си. С помощта Основно училище „Отец Паисий“, НЧ „Пробуда -1928“ и Община Бяла учебният процес не бе прекъснат.

Община Бяла и Професионалната гимназия работят съвместно за осигуряване на качествено образование за учениците. Доброто образование на учениците в гимназиален етап е важно за тяхното професионално ориентиране и развитие. През учебната 2021/2022 година в гимназията се обучават 97 ученици в специалностите „Администратор в туризма“ и „Готвач“. Училището подготвя кадри в областта на туризма, които след завършване лесно намират реализация.

Подобни новини

Вашият коментар