Минеков се шегува: Готов съм да предложа на ГЕРБ празна къща в Барселона

Минеков се шегува: Готов съм да предложа на ГЕРБ празна къща в Барселона

Там има място за чекмеджета, има място за кюлчета, има място за банкноти. Разбира се, това в кръга на шегата го казвам,” заяви служебният министър на културата пред журналисти в Народното събрание

“Тъй като ми се струва, че партия ГЕРБ е вече с отпаднала необходимост, аз съм готов да им предложа къща в Барселона, сега тя е празна. Там има място за чекмеджета, има място за кюлчета, има място за банкноти. Разбира се, това в кръга на шегата го казвам.”

Това сподели служебният министър на културата Велислав Минеков пред журналисти в Народното събрание, цитиран от Новини.бг.

По повод заканата му в петък да пристъпи към изгонването на ГЕРБ от централата им в НДК, Минеков заяви:

“Няма да има полиция, всичко ще бъде цивилизовано. По Закона за политическите партии те ще получат държавна собственост. Даже имам едно изключително достойно предложение към тях, на известен адрес. Ще ви съобщя къде е мястото, след като се договорим с областния управител на София”, уточни още Минеков.

“Мисля, че сме намерили подходящо място, но това е тежка загуба за НДК – по наши изчисления за миналия период и, съобразявайки се с наемите в района, това е загуба от 6 млн. лева. В трагичното състояние, в което беше оставен НДК през годините, в дългове от близо 90 млн., това е ужасяващо отношение към тази ценна сграда, която е била систематично ограбвана”, допълни той.

На въпрос какво ще се случи с двата етажа, които към момента се ползват от ГЕРБ, министърът посочи, че ще бъдат отдадени под наем, за да носят печалба на “затъналия в дългове НДК”.

Подобни новини

Вашият коментар