Хазарта VS. ”Възраждане” РУНД 2: Депутатите на Костадинов поискаха да се влиза в НС след тест за алкохол и наркотици

Хазарта VS. ”Възраждане” РУНД 2: Депутатите на Костадинов поискаха да се влиза в НС след тест за алкохол и наркотици

Влизане в Народното събрание след тест за алкохол и наркотици поискаха депутатите от ”Възраждане”. Повод е възмущението им от вчерашното остро изказване на народния представител от ”Продължаваме промяната” – Христо Петров. Рапърът нарече протестиращите срещу ”зеления сертификат” в сряда ”група фашисти” заради опита им да нахлуят в Народното събрание. Думите на Петров предизвикаха остри реакции сред редиците на ”Възраждане” и последвала полемика между депутатът на ПП и лидерът на формацията Костадин Костадинов.

“Ние сме парламентарна република. Не сме нито диктатура, нито президентска република или монархия. Когато от най-високата трибуна – тази на парламента, един депутат си позволи да обиди една голяма част от българския народ и ги нарече “фашисти”, което между другото е подсъдно, това е притеснително. Още по-притеснително е, че това нещо се толерира от председателя на Народното събрание. Нещо повече – той го поощри, не го коригира и не го спря, а напротив. Във връзка с това и във връзка с други наши притеснения – днес входирахме предложение, в което искаме в сряда, четвъртък и петък да имаме сигурност, че всеки един от нас влиза в парламента трезвен и без влияние на наркотици. Ще настояваме и искаме всеки един от нас при влизане в НС да си плаща тест за наркотици и алкохол. Щом това важи за шофиране, би трябвало да важи и за онези, които коват законите в тази държава”, посочи депутатът от “Възраждане” Цончо Ганев.

По думите му освен всичко премиерът Кирил Петков все още не е отправил официално покана за разговор към протестиращите срещу “зелените сертификати”. По време на протеста в сряда той заяви, че ще се срещне с недоволните, за да се обсъди ситуацията.

“Няма покана към “Възраждане” към този момент. С кого точно ще води разговор, на нас не ни е ясно. Най-вероятно ще вземе някой от математиците, които обикалят всички национални медии. Очакваме също така министърът на здравеопазването да свика работна група, за което бе поет ангажимент, да се обсъди и да се види другата гледна точка на една голяма част от обществото и немалка част от специалистите и медицинските работници”, допълни още Ганев.

Подобни новини

Вашият коментар