Кметът на Девня: Няма да спираме улично осветление!

Кметът на Девня: Няма да спираме улично осветление!

Правим всичко необходимо високата цена на тока да не се отрази на качеството на средата, в която живеем, увери Свилен Шитов

Въпреки драстичното поскъпване на електроенергията през последните месеци, уличното осветление в Девня няма да бъде спирано. Правим всичко необходимо високата цена на тока да не се отрази на качеството на средата, в която живеем, подчерта в профила си в социалните мрежи кметът на общината Свилен Шитов.

„Неведнъж съм казвал, че за нас като администрация, на първо място стоят сигурността на гражданите и подобряването на условията в населените места. Затова категорично няма да се правят компромиси с осветеността на улиците през нощта“, допълва Шитов.

„Вече сме предприели действия за спестяване на средства там, където е възможно, но за информация – само за декември 2021 година, фактурата за улично осветление на общината бе за 59 000 лева. През същия период на 2020 година платихме 20 000 лева. Вижда се, че разходите ни са почти тройно завишени, но благодарение на заделен финансов ресурс за непредвидени обстоятелства, с който разполагаме, ще се справим“, убеден е кметът на Девня.

„В продължение на няколко дни не светят част от уличните лампи в квартал “Повеляново”, причина за това е авария, която се отстранява поетапно. Имам уверения от фирмата по поддръжката, че още утре осветлението в квартала ще бъде възстановено напълно. Извинявам се предварително за създаденото неудобство и подчертавам, че не става въпрос за икономии от наша страна“, пояснява Шитов.

parallel43.bg

Подобни новини

Вашият коментар