Кмета на Девня Свилен Шитов: Пешеходната пътека на бул. „Съединение“ в града е поставена според всички законови изисквания

Кмета на Девня Свилен Шитов: Пешеходната пътека на бул. „Съединение“ в града е поставена според всички законови изисквания

Във връзка с изказани мнения и притеснения относно позиционирането на пешеходната пътека на булевард “Съединение”, кметът на Девня Свилен Шитов увери в социалните мрежи, че държи преди всичко на безопасността на гражданите.

„Нейното позициониране е изцяло съобразено с изисквания на Закона за движения по пътищата, а там има ясни законови правила къде и как биха могли да се изградят пешеходни пътеки или друг вид съоръжения както в конкретния случай“.

Кметът е категоричен, че „всичко това е одобрено от КАТ-Варна, а до окончателното довършване предстои доизграждане на тротоарна площ, което е съобразено с правилното, безопасно и безпрепятствено преминаване. До този момент винаги сме се старали да избегнем предходни недостатъци с цел облика на града ни да придобие, по-добра визия. Предполагам всички коментари са продиктувани вследствие на дългоочаквания ремонт, който на всички ни коства търпение“.

Свилен Шитов поясни в поста си, че разбира всички страни и е готов да се съобрази с тях, но предстоят довършителни ремонтни дейности преди обектът да бъде завършен окончателно.

Подобни новини

Вашият коментар