КМЕТЪТ НА ДЕВНЯ СВИЛЕН ШИТОВ: ТЪРСИМ МЕХАНИЗЪМ ЗА ОБНОВЯВАНЕ НА „ХИМИЯТА“

КМЕТЪТ НА ДЕВНЯ СВИЛЕН ШИТОВ: ТЪРСИМ МЕХАНИЗЪМ ЗА ОБНОВЯВАНЕ НА „ХИМИЯТА“

„Не сме спирали да търсим и възможност за ремонт и на „Химията“. Във времето назад е имало и продължава да има инвеститорски интерес за обновяване на залата и намиране на ново предназначение. Въпреки че към момента не бих искал да навлизам в конкретика, се надявам скоро сградата да бъде преобразена напълно“. Това съобщи днес кметът на Девня.

Ето какво съобщи още кметът Шитов:

„Предвид инициативата на
някои наши съграждани за това да се обърне внимание на „червените“ точки в нашия град, тази вечер, между 17 и 18 часа, в предаването „България в 60 минути“ с водещ Мариана Векилска на БНТ, ще бъде излъчен репортаж от Девня, свързан със състоянието на закритата преди време професионална гимназия, известна на всички като „Химията“. В интервюто пред екипа на Българската Национална Телевизия припомних, че съдбата на тази иначе чудесна сграда, е предопределена още през далечната 2006 година, когато Общината е заявила, че ще я стопанисва.

Очевидно, след като Министерството на образованието прехвърля собствеността, в периода до края на 2015 година, местната власт не е полагала нужните грижи. Вероятно това действие или бездействие е довело до закриването на гимназията. Като представители на местна власт от нас със сигурност зависят много неща. Първото е, като се намери механизъм и възможност ще продължим да обновяваме подобни сгради. Така например, благодарение на нашите усилия, една стара детска градина беше обновена напълно и се превърна в Център за личностно развитие. На територията на професионалната гимназия, бившето парокотелно се превърна в спортна зала“.

Подобни новини

Вашият коментар