Зеленски: Календарът на г-н Кисинджър показва не 2022-а, а 1938-а

Зеленски: Календарът на г-н Кисинджър показва не 2022-а, а 1938-а

Каквото и да прави Русия, винаги се намира някой, който да каже – хайде да вземем предвид и интересите на Русия. Тази година в Давос беше същото. Това каза украинският президент Володимир Зеленски

Въпреки хиляди руски ракети, които удрят Украйна. Въпреки хиляди убити украинци. Въпреки Буча, Мариупол. И пак в Давос, Кисинджер се появи от дълбокото минало и каза, че част от Украйна трябва да бъде дадена на Русия – за да няма отчуждаване между Русия и Европа. Човек остава с впечатление, че календарът на г-н Кисинджър показва не 2022-а, а 1938-ма, и той говори не пред публика в Давос, а в Мюнхен“, коментира украинският президент.

Тежките сражения в района на Северодонецк продължават. През последните 24 часа руските атаки са особено интензивни. Украинската страната призна макар и бавния напредък на руснаците в Донбас.

САЩ осъдиха решението на Русия да въведе опростена процедура за издаване на руски паспорти на жителите на южните украински области, които са под руски контрол. Според Вашингтон, това е опит за подчиняване на населението. Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който да улесни получаването на руски паспорти от жителите на Херсонска и Запорожка област, допълва БНТ.

В украинския град Полтава започва делото срещу двама руски войници, обвинени във военни престъпления. А в Русия, Върховният съд ще изслуша искането на Генералния прокурор за обявяването на полка „Азов“ за терористична организация.

Подобни новини

Вашият коментар