Воден атракцион или нов площад изградиха в Центъра на Провадия?

Воден атракцион или нов площад изградиха в Центъра на Провадия?

Летен дъжд в Провадия показва недостатъците на ремонтните дейности в централната част на гр. Провадия. В Провадия на 6 юни в ранните утринни часове се излива летен дъжд. Дъждът спира около 7 сутринта.

12 часа по – късно, в 20 часа вечерта преминаващи през центъра жители, все още заобикалят не изпарилата се от обедните температури локва. В следобедните часове малки деца, възприели огромните локви за воден атракцион, цопат с крака в покрайнините на локвите.

/снимката е от около 20ч. на 06 юни. Снимка с деца в локвите от следобедните часове същия ден няма да бъде публикувана по молба на автора им, който е заснел дете от семейството и ни я е изпратил само, за да се убедим в изложеното в писмото му/

Всъщност „водния атракцион“ и всички останали локви, които се образуват върху новите плочки на центъра на Провадия са най – добрия показател за качеството на ремонта. 

Гражданин ни изпрати снимки, направени 12 часа след летния дъжд в Провадия, на които се вижда, че по току-що ремонтирания Център се образуват локви. „Въпреки, че със сигурност са дадени немалко пари за този ремонт, очевидно нито фирмата-изпълнител, нито надзорът, нито Провадийска община са способни да осигурят на провадийци нов център, без локви и неравности. Считам, че практиката на некачествени ремонти е обидна“, заявява Иванов.

Според него летните локви днес ще са заледявания утре, което гарантирано ще наруши целостта на новата настилка и ще съкрати животът ѝ многократно. Допълва също, че направения нов ремонт с полагане на нови площадни плочки се обезсмисля, ако пешеходците пак ще прескачат локви. Изглежда наводняване на Центъра дори при слаб дъжд е неприемливо за всички, освен за строителния надзор на обекта, заявява той.

Иванов се обръща към кмета с въпрос, защо ръководената от него администрация не може да се справи с качествения контрол. „Иронично ще е да четем хвалби от Facebook профилите на общината и сайтове, ако резултата пак е посредствен, локвите си стоят заради не отстраняване на неравностите“, отбелязва и изразява съмнение, че дефектите ще бъдат отстранени. 

Градът и жителите му не могат да са заложници на нечий мързел, който даже не разпореди през празненствата в месец април и май да се измете пясъка от площада малко по – нататък от сцените. Осветителните тела са някак смешни за централен площад – с мъничко осветително тяло на висок стълб, без никаква естетика и наредени в многоъгълния площад по право трасе, все едно автобус ще преминава по въображаем път през центъра. Нищо естетично, нищо което след 40 години да бъде сочено като добро решение. Даже старите разклоняващи се на две осветителни тела с бели глобуси изглеждат визуално и естетически по – добре, завършва той, призовавайки компетентните да направят подходящи корекции и поправки, за  да има една наистина добра визия центъра на града, изпълнена качествено.

Предходния основен ремонт на центъра е правен през 70-те години на миналия век. Тогава е направена визията на центъра, който познаваха провадийци до сега. Положени са площадни плочи, осветление, направено е озеленяване, изградени са градинки, който всички неща в съвкупност оцеляха над 40 години и бяха харесвани от провадийци.

 

Подобни новини

Вашият коментар